woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Meester Dr. J. C de Miranda Lyceum is 55 jaar

lees ook ...

Route Nickerie-Apoera is essential for growth

President Chandrikapersad Santokhi paid a visit recently to Apoera. He presented an ambulance boat during his visit and inaugurated an ice cream factory and a Food basket. The announcement by the head...

Het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum in de volksmond ook wel Lyco1 genoemd, bestond vrijdag 01 oktober 55 jaar. De middelbare school in het centrum van Paramaribo, heeft een rijke geschiedenis. In de meer dan halve eeuw zijn er duizenden studenten afgeleverd. Ook enkele bekende en vooraanstaande Surinamers hebben op deze school gezeten. 

Vijf jaren geleden bij ’50 jaar’ “Lyco 1” werd de bigi yari grootst gevierd. Echter vanwege de Covid-19 pandemie en haast ontwrichte schooljaar was er nu geen fysieke viering. Op social media echter feliciteren alumni elkaar. “Happy Birthday, Lyco 1. Lyco1 Community feliciteert niet alleen haar leerlingen en leerkrachten maar ook de oud lyceisten en oud leraren die in de afgelopen 55 jaar een bijdrage hebben geleverd aan de school”.

Lyco 1 begon als een zesjarige VWO school (net zoal het vrije Atheneum) waar je na de lagere school direct naar toe mocht als je er de cijfers voor had tenminste. Rond het jaar 1971 werd het zesjarig vwo afgebouwd. Je moest eerst naar het MULO en daarna kon je naar de bovenbouw van het VWO. Daarom hebben we op het lyceum nog steeds een 4de, 5de en 6de klas in plaats van een 1ste, 2de en 3de klas.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeester Dr. J. C de Miranda Lyceum is 55 jaar