Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Meeste coronadoden in Suriname boven 70 jaar;41 dode geregistreerd

Geplaatst

op

De 41 ste persoon is overleden aan het coronavirus. Er is gisteren ook een situatierapport uitgekomen, dat een beeld schetst van de COVID-19-situatie tot en met 11 augustus, waarbij er 38 doden waren. Hieruit blijkt dat de meeste overledenen aan het virus, zitten in de leeftijdscategorie vanaf 70 jaar.

De mensen in de leeftijdsgroep blijven vaak thuis en worden verzorgd vanwege hun leeftijd en onderliggende ziekten. Van tenminste vier personen in deze categorie is bekend dat ze afhankelijk waren van anderen voor zorg. Twee van de vier bejaarde burgers hadden reeds een beroerte doorgemaakt en waren bedlegerig, een was slechtziend en een was dement en dus helemaal afhankelijk van familie.

Besmetting bejaarden

Familieleden, vrienden en verzorgers, bijvoorbeeld thuiszorg, zijn veelal de overbrengers van het virus naar deze ouderen, die vatbaarder zijn en ernstiger ziek kunnen worden in vergelijking met jongeren. Er raken meer mannen dan vrouwen besmet met het virus.

Meer doden
In de afgelopen uren zijn er 77 gevallen erbij gekomen. Het aantal actieve gevallen staat op 893. Er zijn de afgelopen uren 64 personen hersteld, wat het totale aantal personen dat genezen is van dit virus brengt naar 1.894.

Momenteel zijn er 15 personen op de Intensive Care Unit (ICU) opgenomen. Volgens het situatierapport liggen er nog meer mensen in kritieke toestand, dus kunnen er nog meer mensen komen te overlijden.

In de ziekenhuizen zijn er 153 personen opgenomen, 735 in isolatie en 426 in quarantaine. In het voorbije etmaal zijn 308 testen uitgevoerd, waarvan 231 negatief. In Paramaribo alleen zijn in 24 uur tijd 26 nieuwe gevallen erbij geteld.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen