woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
2
(4)

Meest besproken vrouw van Suriname, First Lady of Worst Lady (2)

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

Onlangs had Earl Thijm, ook op You Tube te zien, in zijn televisie programma “”Tap a bankstel”, een interview met de presidentsvrouw Melissa Senacheeri gehuwd Santokhi. Aan het eind van het interview leeft bij mij nog steeds de vraag: is zij een echte first lady of is zij de worst lady (Engels; speek uit wurst= slechtste).

Staatsolie RVC
Op de vraag hoeveel zij verdient als lid van de Raad van Commissarissen van Staatsolie antwoordde zij kortweg:” Vraag Staatsolie”. In de media worden bedragen van US 500 per maand genoemd (= 125.000 srd). Intussen is er toch sprake van dat first lady en de voorzitter van de Staatsolie RVC Leo Brunswijk uit de raad gehaald moeten worden, maar deze beide figuren houden vol dat zij recht hebben op hun functies.

Staatsgeld, 900 Tablets
Over daggelden met een maximum van 40.000 Euro (= 1 miljoen srd) per reis, die First Lady zou hebben ontvangen voor elke reis (en zij heeft al 2x naar Nederland gereisd,1x naar Guyana, naar Noord Amerika en naar Dubai) werd er niets gevraagd. Het gaat hier niet om normale bedragen, maar gestolen staatsgelden.
De presidentsvrouwe richt zich graag op tieners, de toekomstige kiezers, want in Su is men kiesgerechtigd op zijn 18de jaar. Zo heeft ze ad hoc dingetjes gedaan als een clipje gemaakt, dansend op Indiase filmmuziek om tieners te feliciteren met hun goede schoolprestaties. Vorig jaar heeft geslaagden na het eind examen van de Algemene Middelbare School, AMS, een enveloppe gegeven om aan prom night te kunnen meedoen.

Zelf vertelde ze tijdens haar Tap a Bankstel interview dat ze tijdens COVID via internet een danswedstrijd heeft georganiseerd, waaraan alle Surinaamse jeugd kon meedoen door opnamen van zichzelf te mailen. Ook voor een ander expressie programma tijdens Covid heeft zij zich ingezet, onder de titel : Hoe ik me voel. Er werd niet gevraagd of verteld door Santokhhi Seenacherie wat ze heeft gedaan met de geschonken 900 tablets die ze in het bosland had moeten distribueren voor school lessen via internet, maar die …verdwenen.

Hotel in Guyana
Interviewer Earl Thijm (Simpel) heeft reeds 15 jaar een unieke, humoristische en ontspannen manier om in vrijmoedige interviews veelbesproken personen op een bankstel vragen te stellen. Vragen die op facebook en in de samenleving veelvuldig gesteld worden. Aangezien hij al twee jaar om dit interview vraagt aan de presidentsvrouw, zal zij wel hebben afgedwongen bepaalde vragen niet te stellen, dat is begrijpelijk..
Trouwens Seenacheeri was heel dominerend in het interview. Simpel vroeg of zij een hotel in Guyana, het land van haar voorouders gebouwd heeft, maar dat ontkent zij eveneens.

Dominant
Op de plagerige vraag van Simpel wie de baas is in huis, zij of haar man antwoorde ze: Chan heeft het niet nodig om mij te onderdrukken, om zich man te voelen. Samen bepalen wij wat er gebeurt. First lady heeft nog veel meer gezegd in de ruim 50 minuten dat zij aan het woord was in “Tap’a bankstel”. Zij hield een warm pleidooi voor zichzelf en de president die zij als zeer koppig -op teveel [gebieden] dan ik kan opnoemen- en hardwerkend beschreef.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMeest besproken vrouw van Suriname, First Lady of Worst Lady (2)