Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Meerzorg onder water door vernielde dam

Geplaatst

op

20201019 231713 (2)

De bewoners van  Meerzorg aan de Zaagmolenweg in het district Commewijne hadden eergisteren te kampen met wateroverlast. Het bleek dat een deel van de dam vernietigd was door onzorgvuldigheid van particuliere werknemers. Het blijkt dat de terreinen bijna op dezelfde hoogte zijn als de rivier en bij de minste menselijke fout, bij springvloed onder water kunnen lopen.

De districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab stelde zich gisteren  van de situatie op de hoogte en  legde uit dat perceeleigenaren zonder afstemming met de autoriteiten schoonmaakwerkzaamheden hebben verricht waardoor de de dijk gedeeltelijk weg is. Daardoor zijn er heel wat huizen onder water gelopen. Op de plantages Montressort en Peperpot is de dam intussen hersteld en op andere plekken is men daar nog mee bezig.

Minister Riad Nurmohammed van het ministerie van Openbare Werken die de situatie in ogenschouw kwam nemen zei dat er een bewustwordingscampagne gestart zal worden zodat de eigenaren van percelen langs de rivieren en de zee niet zonder toestemming van de overheid meer mogen gaan graven met een poclain  en geen (Mangrove)bomen mogen kappen. “Deze wet was niet goedgekeurd in het parlement maar moet er nu wel door. Nu kost het miljoenen. Als de wet goedgekeurd was, dan was dit niet gebeurd”, Aldus de minister. – culturu.com

 

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Justin
dinsdag 20 oktober 2020 07:55

De mensen hebben het goed bedoeld om schoon te willen maken maar wisten ze toen veel. Daarom is voorlichting een goede zaak.

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257
De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden denavolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen