vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Meerjaren beleidsplan Staatsziekenfonds goedgekeurd door regering

lees ook ...

Majoor R. Samuels neemt over van overste P. Wasimin bij de M...

Het Korps Militaire Politie heeft een nieuwe leiding. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, die 40 jaar gediend heeft in het leger, droeg vol vertrouwen de leiding over aan Majoor Roy Samuels. De nieuwe l...

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft zaterdag het meerjaren beleidsplan 2021-2025 gepresenteerd aan de regering en ook goedgekeurd gekregen. Dit plan zal nu verder uitgewerkt worden. “Veranderingen nemen tijd in een organisatie. We moeten de samenleving bewust maken, waar we met het SZF naartoe willen en waarom. Dit zijn belangrijke ankers bij het implementeren van meerjaren beleidsplannen. Corporate governance neemt tijd en we zullen die veranderingen langzaam doorvoeren,” zegt de algemeen directeur van SZF, Amar Randjitsing.

President Chandrikapersad Santokhi heeft ook zijn input gegeven. Het is voor het staatshoofd heel belangrijk dat de samenleving verzekerd is dat het bedrijf niet ontspoort in de toekomst. Ook het afdichten van het SZF is voor de regering een vereiste om misstanden die mogelijk kunnen plaatsvinden te voorkomen. Directeur Randjitsing gaf aan dat er hard zal worden gewerkt om het SZF die plaats terug te geven, die zij verdient in de gemeenschap.

In het plan zijn heel wat verbeterpunten opgenomen zoals dienstverlening, de communicatie met dienstverleners en het verder digitaliseren van SZF. Met dit plan staat het SZF voor heel wat uitdagingen. De factoren financiën en verhoging van tarieven door dienstverleners spelen een cruciale rol.

Verder zijn genoemd ligdagtarieven van de ziekenhuizen die zijn aangepast met 121%. Er zal gewerkt worden aan de apotheken ontheffingsbeleid. Ten aanzien van paramedici zal het SZF een voorstel doen. Aan de particuliere laboratoria is aangeboden van 1 januari tot 31 juli 2021 een verhoging van 35% en per 1 augustus 2021, 40% op het tarief van 31 december 2020. De komende week zijn er finale gesprekken hierover met het SZF.

De kosten van dienstverleners zijn te hoog (ongeveer 85% – 87% totale jaarbegroting). Het terugdringen hiervan zal plaatsvinden met inzet van deskundigheid. De actuariële berekening van de premies is ook een uitdaging waaraan gewerkt zal worden.

“Als dienstverleners leven wij van de samenleving en willen wij iets goeds teruggeven aan hen. Wij zullen ons ook houden aan onze polisvoorwaarden. Woord is woord zegt men in de verzekeringswereld en wij zullen daaraan voldoen,” zegt Randjitsing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeerjaren beleidsplan Staatsziekenfonds goedgekeurd door regering