donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Meer zestigplussers gevaccineerd in Suriname

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

In Suriname behoren zestigplussers tot de grootste groep die zich heeft laten inenten. De groep in de leeftijdsklasse 18-30 jaar is het laagst, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij vindt dat meer jongeren zich moeten laten inenten. Tot nu tot is 22.77% van de totale bevolking volledig gevaccineerd, terwijl 11.03% de eerste prik heeft ontvangen.

Het is niet zo dat jongeren niet gemakkelijk ziek kunnen worden. Covid kijkt niet naar leeftijd, benadrukt de minister. In het buitenland raken steeds meer jonge mensen besmet met de deltavariant. De vaccinatiebereidheid onder het zorgpersoneel is heel erg laag. Heel weinig personen uit deze doelgroep laten zich vaccineren.

De volksgezondheidsminister stelt dat dit ook het geval is bij leden van de gewapende machten. Onduidelijk is waarom mensen zich niet willen vaccineren. Toch hoopt de minister dat er hierin verandering komt, omdat er nu meerdere opties zijn. Suriname beschikt over vier vaccins namelijk AstraZeneca, Moderna, Sinopharm en Pfizer.

Dat feesten baart de minister zorgen. Velen doen maar wat ze willen en denken dat Covid weg is. Hij vindt dat de samenleving na drie golven nu wel moet beseffen dat Covid gevaarlijk is. Mensen moeten hun eigen verantwoordelijkheid kennen, benadrukt hij.

De regering heeft besloten de Covid-maatregelen niet te verscherpen. Burgers zijn voortaan verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Ook zullen lockdownovertreders niet meer overgebracht worden naar het AK-stadion. Zij zullen wel beboet worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer zestigplussers gevaccineerd in Suriname