dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Meer ruimte gecreëerd voor opvang zieke kinderen op Spoedeisende Hulp

lees ook ...

EBS bond legt alles plat

Na een spoedvergadering heeft de bond van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) besloten om het werk landelijk neer te leggen. Men is hiertoe overgegaan, omdat Marciano Hellings, die voorzitter is van O...

Er worden op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aparte plekken gecreëerd voor kinderen. “De toeloop is zo groot dat de huidige kinderkamer niet voldoende ruimte biedt om de kinderen met verschijnselen op te vangen”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Het ministerie is in overleg met de huisartsen om meer toegankelijkheid te bieden aan de zorgvrager. Ook de openingstijden van enkele RGD-poliklinieken zullen worden verruimd.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft na onderzoek de melding ontvangen dat het rotavirus de verwekker is van de virale gastro-enteritis uitbraak in Suriname van. Een rotavirus-infectie is een besmettelijke ziekte, waarbij een ontsteking van de maag en de darmen optreedt. Minister Ramadhin zegt dat er in de afgelopen 24 uur een toename is geweest van meldingen van kinderen met verschijnselen veroorzaakt door het virus.

“Het rotavirus is een bekende ziekteverwekker. De behandelaren gaan ook de medische begeleiding en behandeling naar deze kinderen toe daarop afstemmen”, aldus de bewindsman. Hij benadrukt dat het voor de epidemiologische analyse belangrijk is dat rekening wordt gehouden met de verspreiding van het virus.

Minister Ramadhin zegt dat er behalve kinderen, ook rekening gehouden dient te worden met de hoogbejaarden. “Zij zijn ook een risicogroep, vanwege lagere weerstand.” De bewindsman geeft aan dat vanuit het ministerie van Volksgezondheid de voorlichting afgestemd zal worden op het rotavirus.

Het virus zit in de ontlasting van iemand die besmet is. Handen wassen is de meest zinvolle preventieve maatregel. Het toepassen van adequate hygiëne is het belangrijkst bij het voorkomen van blootstelling van kinderen aan andere kinderen met een gastro-enteritis.

Handhygiëne wordt uitgevoerd met water en zeep of met gebruik van handalcohol op ethanolbasis. De bewindsman merkt op dat het van cruciaal belang is om uit de keten van besmetting te stappen. “Voorkomen kan alleen door de goede hygiënische maatregelen op na te houden”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer ruimte gecreëerd voor opvang zieke kinderen op Spoedeisende Hulp