vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Meer Nederlandse handen in de strijd tegen corona

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

Het zorgpersoneel doet alles wat in hun vermogen is om de strijd tegen covid-19 aan te gaan. Studenten en anderen reiken de helpende hand, toch blijkt er meer nodig te zijn. Een groep van twintig man is uit Nederland gekomen, bestaande uit allerlei specialisten. Nog steeds is er meer nodig. Vrijdag worden meer helpers uit Nederland verwacht, Dit bevestigd infectioloog Lycke Woittiez tegenover de pers.

“In het begin was alles nog nieuw en onbekend. We hebben tijdens de eerste golf veel kunnen leren van de ervaring, kennis en expertise van de Nederlanders, omdat zij hun eerste golf toen net achter de rug hadden,” zegt de infectioloog. “Maar meer nog dan toen hebben we de handen aan het bed nodig om het overbelaste zorgsysteem te ontlasten.”

. “Er is een goede samenwerking. We kijken naar de beste inzet van de teams op de afdelingen en in de ziekenhuizen. “Maar de nood is hoog en het tekort aan zorgpersoneel is nijpend, aldus Woittiez.

“Veel mensen worden dagelijks ontslagen, omdat ze niet meer aan de zuurstof hoeven. Vroeger hielden we die patiënten voor de zekerheid nog één tot twee dagen extra in het ziekenhuis ter observatie, maar nu worden ze als ze 24 uur zonder extra zuurstof kunnen al ontslagen en neemt de thuisisolatie het over. Het is een grote logistieke operatie. Door tekort aan personeel draaien de beschikbare krachten soms dubbele shifts of moeten ze extra dagen werken.”

Woittiez benadrukt het meer vaccineren ons dichter bij het einde van de pandemie brengt. “Want dat bevrijdt ons uit deze ellendige situatie. Maar we zijn er nog niet. We kunnen nog niet rustig ademhalen ,” zegt zij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer Nederlandse handen in de strijd tegen corona