zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Meer menskracht nodig voor ondersteuning coronapatiënten

lees ook ...

CBB krijgt hulp met digitalisering van Estland

De e-Governance Academy of Estonia (eGA) zal de digitalisering van de registratieprocessen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) komen ondrsteunen. In verband hiermee oriënteerde een delegatie...

De streekziekenhuizen van Moengo en Atjoni gaan dicht. Sluiting is noodzakelijk, omdat het personeel wordt ingezet voor de hulpverlening aan Covid-19-patiënten in de andere ziekenhuizen. Het aantal nieuwe besmettingen neemt dagelijks toe. Als u positief bent, kortademig of hulp nodig hebt om te baden, dan is er iemand nodig om te begeleiden en die personen zijn momenteel schaars in Suriname, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Er zijn sollicitatieoproepen geplaatst. Vrijwilligers worden opgeroepen om te komen helpen. Mobilisatie is nodig met de garantie dat de overige zorg in het land gegarandeerd is, stelt de minister. Door de stijging van het aantal coronagevallen zijn ziekenhuizen in een alertfase. De overheid kijkt nu uit naar meer isolatiemogelijkheden, zegt directeur Jason van Genderen, van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW). Als de stijging aanhoudt zal er een tekort aan bedden ontstaan, legt Van Genderen uit.

Vanaf het begin van de Covid-situatie was er al een druk op het medisch- en verpleegkundig personeel en dat is nu weer merkbaar. Toen de stijging werd waargenomen heeft de regering op de samenleving direct het beroep gedaan om de Covid-19-maatregelen nog meer in acht te nemen. Echter heeft dit niet mogen werken en nu zijn de cijfers verontrustend, zegt de RZW-directeur. Door de sterke stijging van het coronavirus, wordt vermoed dat de nieuwe variant Suriname al heeft bereikt.

Hierover moet nog goed onderzoek gedaan worden, benadrukt minister Ramadhin. In gezinnen raken volgens de minister steeds meer personen besmet, wat bij de vorige golf niet het geval was. De besmetting gaat ook snel op werkplekken. De preventie zal hetzelfde blijven, zegt hij. Uit cijfers blijkt dat er vooral in het noorden van Paramaribo een sterke toename is van de positieve coronagevallen.

In Suriname werd gisteren de 119de coronadode geregistreerd. Er zijn momenteel 361 actieve gevallen in het land. Paramaribo en Wanica hebben de meeste besmettingsgevallen namelijk 34 om 24.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer menskracht nodig voor ondersteuning coronapatiënten