donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(2)

Steeds meer landen stellen ambassadeurs aan voor Suriname

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

De niet-residerende ambassadeurs van Oostenrijk, Vietnam, Angola en Servië hebben op 09 november laatstleden hun geloofsbrieven aangeboden aan President Santokhi op het presidentieel paleis. Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken zei dat de aanwezigheid van Suriname op internationale fora duidelijker wordt, gezien het aantal landen dat besluit een vertegenwoordiger af te vaardigen.

Ambassadeur Floréncio Mariano Da Conceição e Almeida van Angola zei het een eer te vinden om in Suriname zijn missie voort te zetten. Hij is Angola’s eerste vertegenwoordiger in Suriname. De diplomaat gaf aan zich sterk te maken voor het verbeteren van de betrekkingen tussen de twee landen. Er zal een protocol van samenwerking ondertekend worden voor een algemene politieke samenwerking tussen de twee naties.

De Gezant van Oostenrijk, Stefan Scholz gaf aan dat zijn land studiebeurzen aan Surinaamse studenten zal aanbieden en zowel multidimensionaal als multisectoraal partnerschap zal ontwikkelen.

Ambassadeur Pham Thi Kim Hoa van Vietnam acht de coöperatie tussen zijn land en Suriname belangrijk. Zij kijkt dan ook vooruit naar het versterken van de bilaterale betrekkingen tussen Vietnam en Suriname.

De ambassadeur Marko Djuriç van Servië zei te verwachten dat het komend jaar de groei van studenten op universiteiten in het Europese land zal toenemen.

Oostenrijk, Vietnam, Angola en Servië hebben voor het eerst een ambassadeur voor Suriname. De relatie met Servië bestaat al langer, ondanks het feit dat Servie geen vertegenwoordiger hier had.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSteeds meer landen stellen ambassadeurs aan voor Suriname