maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Meer klantgerichtheid en klantvriendelijkheid voor bestaansrecht

lees ook ...

eGA van Estland geeft CBB richtlijnen hoe te digitaliseren

Heiko Vainsalu, Director of Technology Program van de e-Governance Academy(eGA) of Estonia(Estland), heeft op vrijdag 27 januari middels een presentatie aangegeven waar op gelet moet worden om de digi...

Klantvriendelijkheid is niet overal te vinden in ons land. Klantgerichtheid is ook niet vanzelfsprekend bij dienstverlenende bedrijven zoals banken. Als land moet Suriname een inhaalslag maken op dit gebied, omdat velen niet begrijpen dat het een noodzaak is voor een bedrijf. Jörgen Power komt regelmatig naar Suriname om trainingen te verzorgen op dit gebied. De industrie in Suriname heeft dit nodig om te slagen.

Wij kunnen voor onze bestaande en opkomende vb gas and oil industrie, geen take it or leave it houding tentoonstellen, omdat wij anders business zullen mislopen. Bedrijven die zaken met ons zullen willen doen verwachten een bepaald standaard. “De grondhouding bij veel mensen is: je moet blij zijn dat ik je heb geholpen. Terwijl de houding moet zijn: ik ben blij dat ik je mag helpen”, zegt Jörgen Power, trainer en coach in Personal Branding, Mindset en Klantgerichtheid. Hij adviseert te beginnen vanaf de schoolbanken.

Power wijst op de houding naar de klant toe. “Dat zorgt ervoor dat de klant tevreden naar huis gaat en een volgende keer weer bij dezelfde winkel haar teloh haalt.” Commercieel bezig zijn is niet alleen focussen op de prijs en kwaliteit. “Als een bedrijf niet wil werken aan klantgerichtheid brengt dat zijn bestaansrecht in gevaar. Want een klant wordt op die manier makkelijk getrokken naar een concurrent,” verduidelijkt hij verder.

De trainer die uit Surinaamse ouders in Nederland is geboren, heeft enkele jaren in Suriname gewoond. Het blijkt dat het gemiddelde personeelslid klantvriendelijkheid een lastige bijkomstigheid vindt en het alleen doet om betaald te worden. Vaak is het werk dat men doet niet een keuze uit het hart en zien het jammer genoeg niet als een noodzaak om het bedrijf in stand te houden.

Power legt uit, dat klantgerichtheid verder gaat dan alleen klantvriendelijkheid, dat voor velen een glimlach en aardig zijn naar de klant betekent. Zelfs een ISO-certificering zegt nog niets over de houding naar de klant toe, maar alleen de kwaliteit van het product wordt daarmee aangeduid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer klantgerichtheid en klantvriendelijkheid voor bestaansrecht