woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Meer illegale Guyanezen en Brazilianen aangehouden tijdens Operatie Sparimakka

lees ook ...

President Santokhi: “Bloeddonors redden dagelijks leve...

Op Wereld Bloeddonordag wordt wereldwijd stilgestaan bij de waardevolle bijdrage van bloeddonors. Ook in Suriname tonen tal van vrijwilligers hun onbaatzuchtige liefde en solidariteit door bloed te do...

Na een succesvolle start van de maritieme operatie Sparimakka zijn er de afgelopen dagen wederom enkele positieve resultaten geboekt. Tijdens een patrouille op zaterdag 1 juni werd een vissersvaartuig geïnspecteerd, waarbij vier bemanningsleden zijn aangehouden. Het betreft personen van Guyanese afkomst die illegaal in het land zijn.

Op maandag 3 juni is er een schoener in de omgeving van Leonsberg geïnspecteerd met vijf illegalen van Braziliaanse afkomst aan boord. Die zijn intussen ook aangehouden. Op dezelfde dag is deze operatie ook van start gegaan in Regio-West. Deze vaarpatrouilles in het westen zullen plaatsvinden bij de monding van de Corantijn- en Nickerierivier.

Aan deze interdepartementale maritieme operatie participeren het Korps Politie Suriname, de Kustwacht en de Marine van het Nationaal Leger. Al geruime tijd heeft ons land te kampen met illegale en ongereguleerde visserij, wat de duurzame visserij belemmert en een bedreiging vormt voor de export. Ook vindt contrabande zijn weg naar ons land via zee.

Operatie Sparimakka is op maandag 27 mei opgestart met het doel de strijd aan te gaan tegen illegale activiteiten in de binnenwateren en territoriale wateren van Suriname. Volgens een woordvoerder van de operatie zijn de eerste resultaten bemoedigend en wordt er intensief verder gepatrouilleerd om nog meer illegale activiteiten aan te pakken.

De samenwerking tussen de verschillende afdelingen blijkt effectief en zal naar verwachting de komende tijd verder worden geïntensiveerd. De autoriteiten roepen de bevolking op om verdachte activiteiten te melden, zodat er adequaat kan worden opgetreden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer illegale Guyanezen en Brazilianen aangehouden tijdens Operatie Sparimakka