maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Meer hulp nodig voor dorpen Donderskamp en Corneliskondre

lees ook ...

Foodbasket, een manier om de armoede minder schrijnend te ma...

Op 28 mei 2022 lanceerde Food Basket, in samenwerking met The Community Hub, de opening van zijn tweede filiaal. Het eerste filiaal staat op het Veerplein te Meerzorg Commewijne. Het tweede filiaal st...

Er is meer hulp nodig voor de bewoners van de dorpen Donderskamp en Corneliskondre. Zeker voor de komende zes maanden. Dit zei districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini, gisteren, bij het in ontvangst nemen van de noodhulppakketten van de overheid. Er zijn 250 pakketten overhandigd aan de dc door Shaquille van Throo, coördinator van Bureau Eenheid.

Volgens de dc kunnen de dorpsbewoners zeker zes maanden lang geen gebruikmaken van hun kostgrondjes. Door de zware regen van de afgelopen weken waren de gebieden onder water gelopen en is de oogst verloren gegaan. Hoewel het water voor een groot deel is weggetrokken, zijn de kostgronden volgens de burgervader nog drassig.

Verder vragen de bewoners ook aandacht voor de water- en stroomvoorziening naar die gebieden. In Donderskamp en Corneliskondre moeten er reparatiewerkzaamheden gedaan worden aan de waterleidingbuizen die zijn aangelegd en het drinkwater moet gezuiverd worden.

In Witagron raakt de lichtmotor die het gebied voorziet van stroom steeds defect en dient gerepareerd te worden. Linga zegt dat hij in gesprek is met de betrokken instanties om deze zaken voor de mensen in orde te krijgen.

Van Throo zegt dat de regering niemand in de steek laat. “We weten dat er een heleboel mensen zijn afgezonderd in die gebieden en getroffen zijn door Covid en wateroverlast, waardoor het moeilijker is voor hun om uit te komen. Daarom heeft de regering ervoor gezorgd dat zij nu de steun krijgen. Ik hoop dat ze er goed gebruik van zullen maken en er heel gauw weer bovenop komen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer hulp nodig voor dorpen Donderskamp en Corneliskondre