donderdag 25 juli 2024
28 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
5
(1)

Meer geld voor mensen met beperking in Suriname, maar toch onvoldoende

lees ook ...

Minister Sewdien: “Strengere maatregelen tegen illegale viss...

De visserijsector in Suriname wordt geconfronteerd met de dreiging van Frankrijk om het land op een zwarte lijst te plaatsen vanwege illegale visserijactiviteiten. Dit meldde minister Parmanand Sewdie...

Het stemt Aniel Koendjbihari, voorzitter van stichting Wan Okasi, enigszins goed dat de bedragen voor sociale uitkeringen per 1 maart door de regering worden opgetrokken. Toch vindt deze stichting, die opkomt voor personen met een beperking, dat het beter kan. Het bedrag voor deze doelgroep wordt van SRD 750 opgetrokken naar SRD 1750. Voor het eerst in de geschiedenis zullen deze personen de hoogste uitkering krijgen.

Koendjbihari spreekt van een kleine verlichting, want het bedrag is ver onder de armoedegrens die naar schatting tussen de SRD 4000 en SRD 5000 moet liggen. Personen met een beperking hebben extra zorg nodig. Sommigen hebben pampers nodig en de kosten hiervoor zijn enorm om niet te spreken over andere zaken. Een baal pampers kost al gauw SRD 1000. Vandaar dat hij niet helemaal tevreden is over de tegemoetkoming.

De regering heeft besloten om de sociale uitkeringen per maart dit jaar te verhogen. Daarmee moeten de sociaal zwakkeren behoedt worden tegen te grote financiële problemen. De Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) gaat van SRD 1.000 naar SRD 1.250 en de financiële ondersteuning voor zwakke huishoudens gaat van SRD 1.000 naar SRD 1.250.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer geld voor mensen met beperking in Suriname, maar toch onvoldoende