donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

Meer doden in Amerika door ijzige kou

lees ook ...

Gemaskerde criminelen beroven slachtoffers in eigen woning

Op dinsdag hebben drie gewapende en gemaskerde criminelen een overval gepleegd in de Richard Voullairestraat te Abra Broki. Twee slachtoffers werden onder dreiging van vuurwapens beroofd. Terwijl d...

Het aantal doden door de extreme kou in grote delen van Amerika tijdens de Kerstdagen is volgens Amerikaanse media groeiende. Dit fenomeen doet zich voor in een enorm gebied, van de Grote Meren nabij Canada tot aan de Mexicaanse grens. Ongelukken in het verkeer, onderkoeling, en natuurrampen zorgen voor doden in het heel land. Medische hulp kan niet altijd op tijd worden geboden. Meer dan 1500 vluchten moesten worden gecanceled in het land.

De meeste slachtoffers waren te vinden in Erie County. Ohio kent ook slachtoffers. Amerikanen en Canadezen kunnen door het extreme weer nauwelijks reizen.

Ook op verschillende plaatsen in Maine en North Carolina viel de stroom uit in tienduizenden huizen. Stroom is op meerdere plaatsen uitgevallen. Verder doen zich ongekende situaties voor. In Jackson, Mississippi moet men nu het water uit de kraan koken. In Tampa, Forida is het nu zo koud dat leguanen uit bomen vallen.

De temperaturen zijn voor de VS niet vreemd, maar het is voor het eerst dat het zo’n groot gebied bestrijkt. Ook de combinatie van extreme wind en vriespunten beneden nul is ongekend. Zestig procent van heel Amerika kreeg waarschuwingen voor ongewoon weer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer doden in Amerika door ijzige kou