zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Meer dan US$180.000 nodig voor bestrijding Covid-19 binnenland

lees ook ...

Surinamese stranded at Miami Airport

The Surinamese Consul General in Miami, René Pika, visited stranded passengers at Miami airport on Wednesday. Hurricane Ian has postponed several flights, including those of American Airlines to Param...

De verhoging van de benzineprijzen betekent ook dat de kosten voor het brengen van de vaccinatie naar het binnenland zijn gestegen. In april was de begroting om de priklocaties tweemaal aan te doen US$180.000. Deze kosten voor  informatie- en motivatiesessies en het gaan inenten van personen in het binnenland zijn nu gestegen.

“Met de verhoging van de benzineprijs en de omzetbelasting zal het transport duurder uitkomen,” deelt de onder-directeur van de Medische-zending Maureen Wijngaarde-Silos mee.  Het is gebleken, dat mensen ook tijd nodig hebben om hun besluit te nemen voor vaccinatie. Dit maakt dat er niet erop gerekend kan worden, dat een ieder bereikt zal worden met de vaccinatie  door de priklocaties tweemaal aan te doen.

“We gaan door en de bereidwilligheid moet zeker groter worden. Daarom doen we ook informatiesessies. Voor MZ betekent het dat wij ready zijn om elk vaccin toe te dienen. Wie wil kan zich registreren en het vaccin halen,” meldt zij.

In  Marowijne hebben 1612 personen de vaccinatie genomen, en voor Brokopondo is het aantal 1293.  Sipaliwini telt slechts 198 gevaccineerden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer dan US$180.000 nodig voor bestrijding Covid-19 binnenland