woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Meer dan US$ 10 miljoen verlies bij Luchthavenbeheer

lees ook ...

President Santokhi roept op tot verbroedering en eenheid

President Chandrikapersad Santokhi zei op zaterdag 24 september 2022 tijdens de gebedsdienst in het kader van de Dag der Verbroedering en Eenheid het volgende . “We moeten streven naar versterking van...

Sinds de Covid-pandemie heeft de NV Luchthavenbeheer meer dan US$ 10 miljoen aan verlies geleden, zegt directeur Vijay Chotkan. Hij spreekt van een immense schade, die niet meer ingelopen zal kunnen worden. Volgens hem bieden de nieuwe open sky contracten, perspectieven voor de luchtvaartsector. Gelet op de huidige ontwikkelingen rond Covid-19 en de vaccinatieprogramma’s, komt de sector weer op gang.

“Als het zo blijft, zal de Johan Adolf Pengelluchthaven weer gaan verdienen,” merkt hij op. De strategie is nu om het personeel de nodige training te geven om goed te kunnen inspelen op de vooruitzichten. Hij geeft verder aan dat de luchthaven weer volledig operationeel is.

Er vertrekken dagelijks voldoende vluchten naar verschillende destinaties die worden uitgevoerd door verschillende vliegmaatschappijen. De KLM vliegt vier keer per week, de SLM twee keer en American Airlines heeft vanaf 7 september vijf vluchten per week. Er zijn ook vluchten naar Aruba met Fly Always.

“We zijn weer 24/7 open als airport. We hebben tijdens de Covid-periode zoveel als mogelijk proberen terug te brengen, omdat wij ook zoveel als mogelijk kosten wilden besparen om de salarissen te kunnen betalen en de minimale operationele kosten te kunnen dekken,” zegt de directeur van NV Luchthavenbeheer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer dan US$ 10 miljoen verlies bij Luchthavenbeheer