dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Meer dan 800 Paranen ontvangen grondpapieren

lees ook ...

Ministry of the Interior swears in Spanish interpreter

Marciano Edgar Armaketo has been sworn in as an interpreter and translator from Spanish to Dutch and vice versa at the Ministry of the Interior (BiZa) by director Mohamad Nasier Eskak. Viewed from the...

Een heuglijk moment was het dinsdag voor meer dan 800 burgers in het district Para. Zij hebben hun grondpapieren in ontvangst genomen op het districtssecretariaat. Volgens parlementsvoorzitter Marinus Bee is het de bedoeling dat in 2030 niemand meer moet leven in extreme armoede. Dit is een van de afspraken die landen hebben gemaakt over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Een van de SDG’s is ook goede huisvesting. Het is de taak van de regering om de ontwikkelingsrichting en het kader aan te geven. “U als individu, heeft daarin ook een stukje verantwoordelijkheid. Het begint allemaal bij onderwijs. Nu krijgt u een stukje grond dat u gaat het moeten ontwikkelen. Uiteindelijk bent u verantwoordelijk voor het tempo waarmee u zichzelf ontwikkeld”, zei Bee. Hij riep de districtscommissaris op om de Paranen te begeleiden. Burgers hebben soms vragen en weten niet waar ze moeten zijn.

“Er is voldoende te doen in dit mooi district. We hebben meer in petto voor Para,” zei president Chandrikapersad Santokhi. Het is volgens het staatshoofd tijd dat Para meer gaat ervaren van de kansen die het land heeft. “Elke plek in Suriname, elke burger in Suriname verdient gelijke kansen en een gelijke behandeling,” stelt Santokhi.

Hij hield zijn gehoor voor dat de regering niet voor zichzelf werkt, maar voor land en volk.  “Vandaar dat wij vandaag vol goede moed de bekroning plaatsen op uw lange wachten. Grond brengt ontwikkeling, grond brengt groei. Op grond kan je planten, wonen en werken. Grond staat dus duidelijk aan de basis,” aldus het staatshoofd.

“Het doet mij goed om bijkans 18 maanden na de verkiezingen hier te staan voor de eerste uitreiking van grondpapieren aan burgers in Para. Zoals u weet zijn twee problemen waarmee het district te kampen heeft; huisvesting en boedelprobleem”, zei DNA-lid van Para Ramon Koedemoesoe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer dan 800 Paranen ontvangen grondpapieren