donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Drukte voor Sinopharm-vaccin: meer dan 3000 mensen ingeënt

lees ook ...

Mofina-beweging maakt speeltuin schoon

Leden van de onlangs door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen Mofina-beweging hebben de speeltuin van het project Hanna’s Lust schoongemaakt. Ook buurtbewoners en kinderen hebben ...

Vanaf de start van de Covid-vaccinatie in Suriname zijn er voor het eerst meer dan 2000 mensen in een dag gevaccineerd. Het gaat voornamelijk om Chinezen die veel vertrouwen hebben in het Sinopharm-vaccin, dat uit China afkomstig is. In het weekend was de soft launch in het Politieopleidingscentrum (POC). De officiële start is vandaag.

Alleen mensen die zich eerder geregistreerd hadden, konden terecht voor een prikje. De informatievoorziening en motivatie binnen de Chinese groep over dit vaccin via de diverse chatgroepen was heel goed. Er is sprake geweest van een zeer goede opkomst. Op de zaterdag waren er ruim 550 mensen op de been gekomen en gisteren 2.575 personen. Dit is een absoluut dagrecord voor het vaccineren in Suriname.

Vanaf vandaag kunnen ook niet-geregistreerden zich laten vaccineren met Sinopharm. Deze week zal het Sinopharm-vaccin alleen in het POC toegediend worden tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, zegt dat ruim 20.000 personen zich willen vaccineren met Sinopharm. Hij is blij dat de bevolking nu kan kiezen tussen AstraZeneca en Sinopharm.

Hij benadrukt dat voor mensen die gevaccineerd zijn, de kans kleiner is dat ze op de intensive care belanden, waardoor de overlevingskans bij een aanval van het virus groter is. De mensen die door het virus zijn overleden waren niet gevaccineerd, zegt hij.

De 100.000 doses van het Sinopharm-vaccin zijn langer dan een week geleden in Suriname aangekomen. Deze hoeveelheid is goed voor 50.000 personen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrukte voor Sinopharm-vaccin: meer dan 3000 mensen ingeënt