woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Meer dan 150 inheemsen krijgen COVID-vaccin

lees ook ...

Intensieve zorg pasgeboren kinderen niet veel verandert

Het ministerie van Volksgezondheid beloofde in juli dat de neonatale en pediatrische intensive care unit (nicu & picu) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zou worden aangepakt. De afdel...

Bewoners van verschillende inheemse dorpen waaronder Powakka, Pierre Kondre, Redi Doti en Cassipora tezamen met medewerkers van de Medische zending zijn dinsdag 8 juni gevaccineerd tegen het Covid-19 virus. Ongeveer 150 personen hebben het vaccin genomen te Powakka.

In April, tijdens de start van de vaccinatie campagne, werden de eerste dorpsbewoners gevaccineerd. Zowel minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme als de kapiteins van Redi Doti en Klein Powakka gaven het voorbeeld aan hun gemeenschap. In april werden meer dan 40 personen gevaccineerd.

Het dorp Powakka kampt momenteel met een uitbraak van het longvirus, waardoor extra veiligheidsmaatregelen in acht zijn genomen tijdens het vaccinatieproces. Op dezelfde locatie, echter in een aparte tent van de wachtruimte werden personen gescreend op Covid-19 klachten. De verdachte gevallen werden meteen geswabt.

Volgens planning zal de Medische Zending op 15 juni weer een vaccinatiedag houden op Powakka om nog meer mensen te vaccineren tegen Covid-19.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer dan 150 inheemsen krijgen COVID-vaccin