woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Meer dan 150 inheemsen krijgen COVID-vaccin

lees ook ...

Foodbasket gaat naar meerdere wijken

The 'foodbasket' die eind vorig jaar is gestart en consumenten voorziet in redelijk betaalbare goederen, wordt uitgebreid. Door het succes van de Food Basket te Commewijne, Flora(relocating), Apoera, ...

Bewoners van verschillende inheemse dorpen waaronder Powakka, Pierre Kondre, Redi Doti en Cassipora tezamen met medewerkers van de Medische zending zijn dinsdag 8 juni gevaccineerd tegen het Covid-19 virus. Ongeveer 150 personen hebben het vaccin genomen te Powakka.

In April, tijdens de start van de vaccinatie campagne, werden de eerste dorpsbewoners gevaccineerd. Zowel minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme als de kapiteins van Redi Doti en Klein Powakka gaven het voorbeeld aan hun gemeenschap. In april werden meer dan 40 personen gevaccineerd.

Het dorp Powakka kampt momenteel met een uitbraak van het longvirus, waardoor extra veiligheidsmaatregelen in acht zijn genomen tijdens het vaccinatieproces. Op dezelfde locatie, echter in een aparte tent van de wachtruimte werden personen gescreend op Covid-19 klachten. De verdachte gevallen werden meteen geswabt.

Volgens planning zal de Medische Zending op 15 juni weer een vaccinatiedag houden op Powakka om nog meer mensen te vaccineren tegen Covid-19.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeer dan 150 inheemsen krijgen COVID-vaccin