Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Meer coronabesmettingen in Suriname

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname zijn er nog meerdere personen positief getest op het COVID-19-virus. Dit is zojuist bekendgemaakt tijdens de dagelijkse persconferentie van de regering. De teller zou nu op drie staan.

Het eerste geval is vorige week bekendgemaakt. De gezondheidstoestand van deze patiënt is stabiel. De persconferentie is nog gaande.

Later meer.

15 Reacties

15
Reageer op dit artikel

1000
Dayna

Migado mi Jezus nemen jullie je kalebas gooi water op de grond en bid. Bidden jullie massaal voor iedereen. En vooral voor de doktoren dat het helpt. In Nederland nemen ze TBC injectie. Kleine kinderen krijgen geen corona. Omdat ze ingeënt zijn. Ze denken dat de TBC injectie helpt. Malaria medicijn bidden jullie. Suriname . Mensen wees voorzichtig.

Susanne

Kwasi bita hoor ik.

Gaytri Badri

Is de persconferentie te volgen?

Mar

Even voor de duidelijkheid.In Nederland wordt geen tbc injectie ingediend.Er is sprake van onderzoek door laboratoranten om te onderzoeken of dit wellicht beschermende bestanddelen zou bevatten.Verder dan onderzoek is men nog niet.Geen geruchten verspreiden hoor!

sukru

Maar de kalebas werkt toch wel hoop ik

Volverbazing

Ik zie het al een discussie van zeer hoog niveau

Dayna

@mar ik zei ze denken. Ze denken
Ze denken dat TBC een oplossing kan bieden omdat kinderen niet ziek worden van corona.iets helpt de kinderen. En de kinderen zijn ook tegen TBC beschermd door middel van een injectie .ze denken dat TBC kan helpen dus krijgen het verzorgend personeel die TBC injectie. Ze denken .

Riet

Dayra waarom een kalebas? Jezus en kalebas hoeven niet samen te gaan . God heeft genoeg aan je hartgesteldheid

Nance

@Dayna dat ze dat denken dat zei je niet. Wat je zei was die leugen dat ze In Nederland ze TBC injectie nemen. Ben je niet goed?? waarom schrijf je dat!!? Voordat je corona expert gaat spelen en dit soort leugens verpreid zeg dan niks! Laat je goed informeren over de huidige feiten en volg het nieuws elk uur van dag tot dag!!!

Olijf

🇸🇷God bles

Dayna

Lees goed wai ik zei.ik citeer.Migado mi Jezus nemen jullie je kalebas gooi water op de grond en bid. Bidden jullie massaal voor iedereen. En vooral voor de doktoren dat het helpt. In Nederland nemen ze TBC injectie. Kleine kinderen krijgen geen corona. Omdat ze ingeënt zijn. Ze denken dat de TBC injectie helpt. Malaria medicijn bidden jullie. Suriname . Mensen wees voorzichtig.

Duidelijk staat er geschreven.ze denken dat het helpt. Ze weten het niet zeker. Ze denken.lees goed.Kijk nieuws maar begrijp je ook wat ze zeggen.???

Maritha

Laten we elke avond om 18 uur het Surinaams volkslied zingen. In Nederland klappen ze in de handen om zo de mensen een hart onder de riem te steken. Misschien is dit een idee dat wij elke avond ons volkslied zingen. Klokslag 18 uur.

Horty

Je kunt liever naar de psalmen kijken.Gods woord is ons medicijn en kracht.psalm 121.23 en vooral psalm 91.Verder vergeving vragen an de Vader voor vaak onze rebellie,ongezegelijkheid,hoogmoed,jaloezie enz.Als we zeggen dat we van Hem houden, dan moeten we ook leven naar Zijn wil.Hij houd van ons en is een Helper groot van kracht.Gado de nanga oenoe.

Fdv

Als ex corona patiënt kan ik u het volgende vertellen . Ben zelf 58 jaar oud en ben in mijn leven nog nooit zo ziek geweest en dat was nog maar de milde variant. Ik heb niet op de ic gelegen of aan de beademingsapparatuur maar toch dacht ik dat ik het niet zal overleven zo heftig was het . kunt u nagaan wat de mensen die op de ic liggen moeten meemaken ik dank de lieve heer dat ik mag doorgaan met mijn leven voor velen grotendeels ouderen sterven hieraan . Er zijn op dit moment geen medicijnen voor… Lees verder »

Xander

Fdv dank voor je verhaal. Je bent nu dus beschermd. Jij kan het niet meer krijgen. Was je wel in het ziekenhuis of kon je thuis uitzieken. Krijg je ook diaree of alleen geiepklachten? Zelf werk ik in een supermarkt als chef. Mijn personeel levert ook aan huis en bij mij werken veel Surinaamse jongens. Ik praat veel was je hand hou afstand. Maar doet me wat als ze ziek worden. Gelukkig heeft de jeugd meer weerstand. Zelf denk ik dat veel mensen angstig zijn als ik zie wat ze allemaal kopen. Dank voor je verhaal en blijf gezond.Advertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen