dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
4
(1)

Meelproducten worden vandaag 15 procent duurder

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

 Vandaag zijn meelproducten met 15 procent omhoog gegaan. Meelbedrijf De Molen N.V. heeft  dit via haar Facebook-pagina  bekendgemaakt. Julio Bhikharie, CEO van De Molen N.V., zegt dat het wel moet, omdat de internationale graanprijs met minimaal 40% is gestegen. Men verwacht dat de prijs door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland verder zal stijgen. Beide landen zijn grote graan exporteurs, en leveren samen dertig procent van alle graan op de wereld.

Een kilo All Purpouse Flour kost nu SRD 22,-  en voor 25 kg betaald men nu SRD 547,50. De prijs van zelfrijzend bakmeel  is nu naar SRD 36.50. Voor bakkersmeel wordt nu SRD 545,- per 25 kg neergeteld.

Rusland is ‘s werelds grootste graanexporteur en Oekraïne de vierde grootste graanexporteur. Er is nog geen antwoord gevonden op het tekort, dat er is ontstaan door de oorlog, en de exportsancties tegen Rusland. Het gevolg is nu dat de tarweprijzen zo hoog staan als de wereldcrisis van 2008.

Regeringen nemen maatregelen om hun binnenlandse voedselvoorziening te beschermen. Graan voert men niet meer uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeelproducten worden vandaag 15 procent duurder