donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending start vaccinatieactiviteiten Boven-Suriname

lees ook ...

EBS weekend service will be limited

Over the weekend of December 9–11, Energie Bedrijven Suriname (EBS) will complete a required update to the customer information system. This include paying the gas and energy bills, as well as accessi...

In het Boven-Surinamegebied heeft de Medische Zending haar eerste vaccinatieactiviteit gehouden, waarbij negentien personen zijn gevaccineerd tegen het Covid-19-virus. Dit heeft op 9 juli plaatsgevonden in de krutu oso van Botopasi in het ressort Debike. Met deze activiteit is tevens het startsein gegeven voor de vaccinatieactiviteiten in dit gebied.

Tijdens deze activiteit zijn twee leden van het traditioneel gezag van Botopasi gevaccineerd. Het gaat om hoofdkapitein Ronald Eduards en kapitein Harvey Amania. Deze gezagdragers hebben aangegeven dit te hebben gedaan om als voorbeeld te dienen voor hun gemeenschap.

Zij zijn bewust van het leed dat het Covid-19-virus met zich meebrengt en hoe dit virus hun gemeenschap heeft getroffen. Door middel van het vaccin willen zij zichzelf beschermen tegen de ernstige ziekte. Hiermee hopen zij dat de bewustwording onder hun gemeenschap op gang zal komen.

Van de negentien personen die gevaccineerd zijn, is ook het MZ-personeel van de omliggende poliklinieken onderdeel van, waarvan vier medewerkers voor hun eerste prik, drie medewerkers voor hun tweede prik en een gepensioneerde van de organisatie. De vaccinatieactiviteiten in het binnenland zijn geheel afhankelijk van de bereidwilligheid van de gemeenschap.

De gemeenschap wordt voortdurend voorzien van de juiste informatie en de personen, die het vaccin willen worden hierop voorbereid, geregistreerd waarna er op basis van het aantal geregistreerden een vaccinatiedatum wordt gepland.

De Medische Zending is blij dat de gemeenschap van ressort Debike, hoe klein dan ook, een weloverwogen en goed geïnformeerd besluit heeft genomen om zich te vaccineren tegen het Covid-19-virus. Zo helpen zij een steentje bijdragen aan het beheersbaar maken van de epidemie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending start vaccinatieactiviteiten Boven-Suriname