woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaanden Matawairamp

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM). Hij benadrukte dat er aanzienlijk trauma is bij de familieleden.

De directeur van de Medische Zending (MZ), Herman Jintie, met ervaring op het gebied van mentale gezondheidszorg, heeft het initiatief genomen voor psychosociale ondersteuning en is direct gestart met de psychische opvang. Deze ondersteuning is sinds maandagavond geboden aan de nabestaanden.

Het MZ-team, geleid door kapitein Amstelveen van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en zorgverleners, heeft de psychosociale dienst gestart in de eigen woonomgeving van de familie, gezien de sterke band met hen. MZ-poliklinieken gaan ook het veld in om te identificeren wie getraumatiseerd is en psychische begeleiding nodig heeft.

Minister Ramadhin meldde dat de persoon die het incident heeft overleefd, is overleden. Hij benadrukte dat de Spoedeisende Hulp (SEH) voorbereid was op mogelijk meer slachtoffers. De afstand van de rampplek naar Paramaribo is aanzienlijk, maar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is gemobiliseerd zodra de melding binnenkwam. Het ziekenhuis was voorbereid op calamiteiten met betrekking tot urgentie en intensieve zorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending start psychische begeleiding voor nabestaanden Matawairamp