dinsdag 7 februari 2023
26 C
Paramaribo
0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending in actie, omdat directie belofte niet is nagekomen

lees ook ...

Intrekking grondbeschikkingen Hollandse Kamp

Kapitein Sergio Jubithana van Hollandse Kamp, is tevens voorzitter van de Organisatie van Inheemse Dorpshoofden in Para en Wanica. Hij heeft meegedeeld dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer hee...

De medewerkers van de Medische Zending zijn donderdag jongstleden in actie gegaan. Toezeggingen van de directie om met terugwerkende kracht looncorrecties van 8% en vakantiegeld uit te betalen zijn niet waargemaakt. De actie was eerder aangekondigd voor 8 december, en ook uitgevoerd. Het besluit is daarna zelfs schriftelijk meegedeeld aan de directie van MZ door de Medische Zending Werknemers Organisatie (MZWO).

 Poliklinieken blijven open voor spoedgevallen. De directie heeft geprobeerd om de actie tegen te houden, maar de vakbond heeft toch besloten om het door te drukken. Alleen de poliklinieken mogen werken bij spoedgevallen.

Ook de apotheek zal beperkt diensten verlenen. Ambulances rijden uitsluitend uit voor spoedgevallen. Wel gaat de opleiding tot laboratoriumassistent  normaal door. Anita Damburg Eduards is secretaris van de MZWO, zij bevestigt dat de leden acties voeren. “De poliklinieken in het binnenland en het Dr. Jan van Mazijk Coördinatie Centrum in Paramaribo zijn gesloten.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending in actie, omdat directie belofte niet is nagekomen