vrijdag 19 april 2024
27 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending in actie, omdat directie belofte niet is nagekomen

lees ook ...

Brunswijk waarschuwt criminelen: “Geen grappen meer, w...

In een krachtige toespraak tijdens een zitting van De Nationale Assemblee heeft vicepresident Ronnie Brunswijk verklaard dat de tijd van praten over veiligheid voorbij is en dat het nu tijd is voor co...

De medewerkers van de Medische Zending zijn donderdag jongstleden in actie gegaan. Toezeggingen van de directie om met terugwerkende kracht looncorrecties van 8% en vakantiegeld uit te betalen zijn niet waargemaakt. De actie was eerder aangekondigd voor 8 december, en ook uitgevoerd. Het besluit is daarna zelfs schriftelijk meegedeeld aan de directie van MZ door de Medische Zending Werknemers Organisatie (MZWO).

 Poliklinieken blijven open voor spoedgevallen. De directie heeft geprobeerd om de actie tegen te houden, maar de vakbond heeft toch besloten om het door te drukken. Alleen de poliklinieken mogen werken bij spoedgevallen.

Ook de apotheek zal beperkt diensten verlenen. Ambulances rijden uitsluitend uit voor spoedgevallen. Wel gaat de opleiding tot laboratoriumassistent  normaal door. Anita Damburg Eduards is secretaris van de MZWO, zij bevestigt dat de leden acties voeren. “De poliklinieken in het binnenland en het Dr. Jan van Mazijk Coördinatie Centrum in Paramaribo zijn gesloten.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending in actie, omdat directie belofte niet is nagekomen