woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending hervat werk na overeenstemming over achterstallige betalingen

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, vanwege de inflatiecijfers kun je uitrekenen hoeveel procent de koopkracht gedaald is. In 2020 en 2021  was de inflatie rond de zestig procen...

De directeur van de Medische Zending (MZ), Herman Jinti, voorziet dat het werk vandaag hervat zal worden. Na een overleg op dinsdag met de ministeries van Volksgezondheid en Financiën & Planning is het geld voor de koopkrachtversterking van het personeel gisteren overgemaakt naar de rekening van de MZ. Dit is gecommuniceerd aan de vakbond.

Hoewel de vliegmaatschappijen nog niet zijn betaald, is overeengekomen dat de Mission Aviation Fellowship (MAF) alvast begint met het uitvoeren van de spoedvluchten. De achterstallige betalingen zullen worden ingehaald, terwijl andere vliegmaatschappijen ook zijn verzocht om de vluchten voort te zetten, aldus Jinti.

Tijdens het overleg is vastberadenheid getoond om de achterstanden snel aan te pakken. Er wordt met spoed gewerkt om deze achterstanden in te halen om de continuïteit van de dienstverlening van de MZ te garanderen, verklaart het ministerie van Volksgezondheid.

Er is overeengekomen dat het ministerie van Volksgezondheid de schulden van de MZ zal overnemen, waardoor de organisatie financiële ruimte krijgt en zich volledig kan richten op haar belangrijke missie om gezondheidszorg te bieden aan afgelegen gemeenschappen in Suriname.

Tijdens de bespreking zijn concrete werkafspraken gemaakt en is er een duidelijke strategie vastgesteld om de dienstverlening van de MZ te optimaliseren. Deze afspraken en strategie zijn tot stand gekomen met inachtneming van de behoeften en belangen van alle betrokken partijen, meldt Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending hervat werk na overeenstemming over achterstallige betalingen