vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending en Volksgezondheid blijven oneens met elkaar

lees ook ...

Surinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina ...

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse aken (Biza), deelt zijn vreugde over de snelle en indrukwekkende reactie van de Surinaamse bevolking op een inzamelingsactie ten behoeve van Gaza. Binnen s...

De Medische Zending Werknemersorganisatie(MZWO) gaat door met acties. Ondertussen wijzen de organisatie en het ministerie de beschuldigende vingers naar elkaar. Actie om de uitgebleven twk-gelden duurt al langer dan twee weken. De gelden zijn volgens directeur Sukul reeds overgemaakt, maar het personeel wil dat eerst zien, voordat de deuren van de 52 poliklinieken in het binnenland weer opengaan.

Sukul kan niet garanderen wanneer het personeel zal kunnen beschikken over de gelden. “Wij blijven in staking totdat wij alles hebben ontvangen”, was de reactie van MZWO-bestuurslid Eugènie Wachter. De personeelsbond hecht zelfs onvoldoende waarde aan de toezegging van de directie van MZ tijdens een onderhoud de afgelopen week.

De actie die begon met werken tot elf uur ‘s morgens veranderde op 22 juli. Vanaf die datum werd het werk volledig neergelegd. De direkteur van Volksgezondheid vindt de houding van het personeel betreurenswaardig, omdat zijn ministerie alles doet om de medewerkers gemotiveerd te houden. Het is ook de taak van gezondheidswerkers, om de samenleving te dienen. Volgens hem ligt de fout niet bij het ministerie. “Het ministerie kan geen financiële middelen uitkeren, als er geen onderliggende stukken zijn ingediend. MZ heeft die te laat aangeleverd, waardoor we niet op tijd konden betalen. MZ moet dat communiceren naar haar medewerkers.”

Maureen Wijngaarde-van Dijk, onderdirecteur Medische Zaken, zegt dat Medische Zending altijd stukken op tijd heeft ingeleverd. Sukul heeft een ander mening. “Onze financiële afdeling heeft lang moeten zitten achter MZ om de stukken in te leveren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending en Volksgezondheid blijven oneens met elkaar