vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Medische Zending en Rode Kruis pakken vaccinatieprogramma binnenland aan

lees ook ...

Schoolgaande tienermoeders krijgen inzicht in opvoedingsvaar...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de tweede sessie over opvoedingsvaardigheden voor schoolgaande tienermoeders gehouden. Deze keer was het de beurt aan jonge moede...

Het Surinaamse Rode Kruis en de Medische Zending Primary Health Care (MZ) zullen gezamenlijk activiteiten in het binnenland uitvoeren ter versterking van de inheemse- en tribale gemeenschappen. Er is daarvoor een Memorandum of Understanding (MoU) getekend, waarin werkafspraken zijn vastgelegd.

Het Rode Kruis zal de MZ ondersteunen in haar vaccinatieprogramma. Daarnaast zullen de organisatie door middel van informatiesessies en training de mensen bewustmaken van risico’s en gevaren in hun eigen omgeving, maar ook risico’s die van buitenaf kunnen komen. Ook zullen zij verrijkt worden met kennis om zich te kunnen beschermen tegen Covid-19.

Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is het vergroten van de vaccinatiebereidheid van deze inheemsen en tribale gemeenschappen, en hen zo weerbaar mogelijk maken, zodat zij een zekere mate van zelfredzaamheid zullen beheersen als het gaat om calamiteiten en rampsituaties in het licht van het veranderend klimaat.

Het is niet de eerste keer dat deze organisaties met elkaar samenwerken. Vooral bij de intrede van Covid-19 in Suriname werd deze samenwerking intensiever en zijn zij nu zover om de eigen expertise meer dan ooit in te zetten ter versterking van de zorg voor de landgenoten in het binnenland.

De middelen die ingezet zullen worden komen uit de recent gedoneerde cheques van TotalEnergies EP Suriname B.V. en APA Suriname, en ook fondsen die door het Nederlandse Rode Kruis hiervoor beschikbaar zijn gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending en Rode Kruis pakken vaccinatieprogramma binnenland aan