dinsdag 19 maart 2024
26 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Medische Zending bezorgd over aankomende regentijd

lees ook ...

Vp Brunswijk reikt bereidverklaringen uit aan leerkrachten v...

Op maandag 11 maart 2024 ontvingen 100 leerkrachten die zich hadden geregistreerd voor domeingrond hun bereidverklaring. De eerste 44 documenten werden uitgereikt door vicepresident (vp) Ronnie Brunsw...

De Medische Zending (MZ) houdt de ontwikkelingen met betrekking tot de wateroverlast in Brokopondo, nauwlettend in de gaten. Volgens onderdirecteur Maureen van Dijk, zijn er reeds wat uitdagingen in de dienstverlening. Zo kon een ambulance moeilijk een patiënt bereiken, omdat de wegen onder water zitten.

De poliklinieken van Klaaskreek en Nieuw Lombe zijn vrij van water, maar de toegangswegen zijn wel onder water. Dit betekent dat de bereikbaarheid van de poliklinieken voor de gemeenschap minder is.

Ook voeding voor het personeel in Kwamalasamutu en Palumeu moest later aangeleverd worden, omdat er niet geland kon worden op de vliegvelden. Een geplande krutu kon ook niet doorgaan. Van Dijk zegt dat er vooralsnog geen aanpassing in de dienstverlening heeft moeten plaatsvinden, maar de Medische Zending maakt zich wel zorgen over de regentijd die nu van start gaat.

Voorlopig zijn er geen meldingen binnengekomen van bijvoorbeeld een toename van diarree, luchtweginfecties en braken, maar er wordt dagelijks gebeld naar de gebieden om deze zaak in de gaten te houden. Op weekbasis wordt de informatie volgens de onderdirecteur MZ gedeeld met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). “We zijn alert en hebben ervoor kunnen zorgen dat de nodige medicatie wel is op de poli’s,” zegt Van Dijk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische Zending bezorgd over aankomende regentijd