dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
1
(1)

Medische voorzieningen voor de districten

lees ook ...

ZON thuiszorg in Marowijne dreigt te sluiten

Bejaardenverzorgsters van Zon Thuiszorg Marowijne, hebben het werk uit ontevredenheid neergelegd. Het is al geruime tijd zo, dat er onregelmatigheden plaatsvinden binnen het tehuis ten aanzien van de ...

Het bestuur van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en het ministerie van Volksgezondheid hebben op dinsdag 26 april 2022 in het district Coronie, een ambulance overgedragen aan het Medisch Centrum van RGD te Coronie in aanwezigheid van Districtscommissaris(DC) Maikel Winter.

Dc Winter heeft de noodzaak voor een tweede ambulance in het district, reeds eerder aangegeven. Met de overdracht van de ambulance is er een betere dienstverlening aan het district, maar ook de Oost-Westverbinding zal er profijt van hebben.

De delegatie heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een werkbezoek te brengen aan de poli op het Medisch Centrum van RGD. Frankel Brewster, poli arts van het Medisch Centrum, gaf de delegatie een rondleiding. Er zijn enkele voorstellen gedaan voor het upgraden welke in overweging genomen zullen worden.

De medicamenten voorziening voor de poli is opgeheven en er zijn genoeg basis medicijnen aanwezig alsook spoedmedicatie. Er zal betere afstemming plaatsvinden voor het garanderen van medicamenten. De behoefte voor sneltesten om bloed- en urineonderzoek te doen is naar voren gebracht door het personeel van de poli.

Er zijn direct afspraken gemaakt over de inzet en het beheer van de ambulance. Ook is afgesproken dat er gewerkt zal worden aan een roulatie schema voor artsen op de poli, aangezien één arts niet voldoende is voor het district.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische voorzieningen voor de districten