zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Medische teams uit Nederland komen Suriname ondersteunen met Covid-zorg

lees ook ...

OM praat weer met goudopkoop bedrijven over kwikdampen

De hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo is op 25 mei jongstleden wederom door het Openbaar Ministerie (OM) besproken met de goudopkoop en goudexport bedrijven. Aan deze vervolgbespreking heb...

De medische teams uit Nederland komen deze week aan in Suriname. Er is door de regering hulp gevraagd aan Nederland voor de aanpak van de uit de hand gelopen Covid-19-crisis. Vooral aan medisch- en verpleegkundig personeel is er behoefte. Het eerste team bestaande uit zaalartsen, intensivisten en verpleegkundigen arriveert als alles volgens afspraak verloopt vrijdag al in Suriname, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De minister heeft de afgelopen dagen overleg gevoerd met zijn Nederlandse collega en gevraagd hoe Nederland Suriname kan bijstaan om de coronacrisis te bezweren. Behalve met human resources komt het voormalig moederland ook in met persoonlijke beschermingsattributen, medische verbruiksartikelen en zuurstof. De container met zuurstof wordt al deze week in Suriname verwacht.

Binnen twee weken arriveert de eerste partij van de meer dan 500.000 doses vaccins tegen het zeer besmettelijke longvirus die door Nederland zijn toegezegd. Vrijdag kondigde de regering aan dat vanwege de onbeheersbaar geworden Covid-19-pandemie het hoogste risiconiveau, Code Paars, voor het hele land geldt. In de ziekenhuizen geldt Code Zwart; alle bedden zijn bezet en de IC-afdelingen zijn vol.

Er zijn al 292 mensen overleden aan het Covid-virus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedische teams uit Nederland komen Suriname ondersteunen met Covid-zorg