zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Medicijnen straks voor iedereen betaalbaar

lees ook ...

Reorganisatie en transparantie van schoolvervoer afdeling Mi...

De afdeling Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft de reorganisatie en transparantie van haar diensten geïnitieerd. Bushhouders die diensten verlenen aan ...

Goedkopere medicijnen zullen binnenkort binnen het bereik van alle Surinamers zijn. Niet alleen beschikken wij over een schenking van India, die landelijk gedistribueerd zal worden, maar medicijnen zullen binnenkort met medewerking van India geproduceerd worden in ons land. Deze medicijnen zullen 35 procent goedkoper worden, dan import medicijnen. Dit alles deelde de president mee bij de officiële (her)opening van het Streekziekenhuis Atjoni.

De regering wil overal in het land de eerstelijnszorg optimaal beschikbaar stellen. Ook wil men een gezonde levensstijl promoten daarnaast. Men opent daarom moderne poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst te  Koewarasan en aan de Derde Rijweg.  Ook  Moengo in district Marowijne zal aan de beurt komen. De regering werkt aan eerstelijnszorg in lijn met de doelen van de Verenigde Naties.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte dat Suriname met de (her)opening van het  Streekziekenhuis Atjoni , de toegang tot de gezondheidszorg heeft bevorderd en invulling gegeven aan het derde duurzame ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Dit hoort ondanks de financiële crisis tot de prioriteiten.

Het ministerie wil in Paramaribo de primaire, secundaire en tertiaire zorg goed organiseren. In de districten moeten de de streekziekenhuizen  ontwikkeld worden om als filter te kunnen dienen voor de duurdere secundaire en tertiaire zorg.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedicijnen straks voor iedereen betaalbaar