zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Medicatie voor dorpen ondergelopen Matawaigebied

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

De regering heeft gezorgd voor de medicamentenvoorziening van de dorpen in het Matawaigebied die getroffen zijn door wateroverlast. Dit zei directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid, die samen met de president en enkele ministers in het gebied was om zich te buigen over oplossingen voor de problemen in het gebied.

Een week nadat de president bij zijn vorig bezoek aan het gebied medicamenten had toegezegd, is hij deze belofte nagekomen. Er zijn reeds medicamenten verstuurd naar het gebied en er wordt gezorgd voor een continue en optimale voorziening. Hij zegt verder dat gezondheidswerkers in het gebied op scherp staan voor eventuele gezondheidsissues. “Voor nu is de situatie goed onder controle. De bewoners uit het gebied hebben aangegeven wat verbetering behoeft. Dat hebben wij meegenomen”, zegt de VG-directeur.

De medische voorzieningen in het gebied zijn nu redelijk. “Wij blijven streven naar verbetering”, zei de directeur die aangaf dat indien de conditie van de weg naar het Matawaigebied verbetert, dit ook voordelen voor de zorgsector zal hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedicatie voor dorpen ondergelopen Matawaigebied