zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4
(3)

Medicatie uit Venezuela overhandigd aan Volksgezondheid

lees ook ...

Vandaag beslissing over derde tranche IMF lening

President Santokhi zegt het te betreuren dat er berichten in de Surinaamse media verschenen zijn over een goedkeuring vanuit het IMF. Dit berust niet op waarheid. Het IMF heeft nog niet vergaderd over...

Een partij medicijnen is door het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid. Departementsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul nam de goederen in ontvangst. De medicijnen zijn bestemd voor de Medische Zending en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

De partij die aan het ministerie van Volksgezondheid is overhandigd, maakt deel uit van een schenking van 80 ton aan voedselpakketten, medicijnen en vijf motorfietsen. De Bolivariaanse Republiek Venezuela deed deze donatie ongeveer drie weken geleden aan Suriname. Aangezien het NCCR niet de functie van een medische instantie vervult, heeft de organisatie de medicijnen op 21 juni officieel aan het ministerie overgedragen.

Het NCCR coördineert als rampeninstituut alle hulpgoederen die in het kader van zulke situaties aan Suriname geschonken worden. Intussen is ook invulling gegeven aan de behoefte van de door watersnood getroffen dorpen, die hiervoor bij het NCCR hadden aangeklopt. Binnenkort ontvangt het NCCR ook een schenking uit Guyana.

Het NCCR heeft verder een goede samenwerking met het Caribische rampenbestrijdingsinstituut (CDEMA) alsook met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO). Op 20 juni 2021 mocht de Surinaamse organisatie ook van de PAHO een partij medische verbruiksartikelen en attributen in ontvangst nemen.

Ook deze goederen maken deel uit van een grotere donatie. Aangegeven werd dat de distributie naar verschillende hulpbehoevende gebieden via de Medische Zending gaat. De donatie bestond uit geïmpregneerde muskietennetten, flexibele jerrycans en tassen met eerste hulpmateriaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedicatie uit Venezuela overhandigd aan Volksgezondheid