zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Media misleiding, Coronapiek & Lock down

lees ook ...

Geen ontheffing voor invoer auto’s onder bouwjaar 2014

Er zal geen ontheffing meer worden verleend om auto’s onder bouwjaar 2014 in te voeren in Suriname. Dit wordt bekendgemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische...

 

Vanwege de Hindostaanse media-concentratie op de Afro Surinaamse Phagwavierders te Waka Pasi, zijn de traditionele hindoe Phagwavierders van boiti niet in beeld gekomen. Maar ze waren er wel degelijk, de uitbundige Phagwavierders zonder mondkapje op, die elkaar begoten en besmeerden met gekleurd water en poeder, dat getuigt iedereen die in Kwatta, de Leidingen, Saramaccca en op Charlesburg vertoefde die maandag, twee weken geleden. Daar komt de plotselinge piek in Covid-besmettingen vandaan, we moeten daar niet naief over doen. Want met Pasen, de week daarop, was de lockdown al verscherpt naar zes uur ’s middags en waren paasdiensten meer digitaal.

Eigenlijk hartverwarmend dat in Charlesburg zelfs een smalle straat werd afgesloten en Creoolse en Hindoestaanse buurtbewoners samen Phagwa speelden. Mooi, omdat deze meer Hindoestaanse regering, mensen die op hen lijken bevoordeelt door overal steeds botweg een geheel Hindoestaanse leiding te benoemen. Dat is mono-etnisch, terwijl wij een multi-etnische samenleving zijn. Zo worden al degenen die niet op president Santeki lijken benadeeld, en het volk ook, want een bepaalde kundigheid wordt overgeslagen en er wordt weinig effectief gecommuniceerd. Wat verlangen we naar een goed voorbeeld van de leiding, maar we zien het tegendeel. Pres en Vice Pres feestten op hun verjaardag zonder Coronamaatregelen. Officiële ontkenningen bleken leugens, Facebook bewees het tegendeel.

Maar verstandige Surinamers moeten volhouden met Mohanas: mondkap, handen wassen afstand houden. Troost je, wij die de maatregelen volgen hebben veel minder kans op Covid, ook de hete zon verbrandt het virus en oso dresi doet veel voor de weerstand. Zij die de Covid-vaccinatie willen, moeten die vooral gaan halen na overleg met hun huisarts. Tot nu toe is de Corona virusuitbraak, die als derde golf wordt genoemd, nog net beheersbaar voor de ziekenhuizen. Dat komt door alle moeite die de verstandigen doen bij ontsmetting van onze handen, onze spullen, quarantaine na bezoek gebied met veel besmettingen en verdere protocollen. Veel lof  voor alle ziekenhuispersoneel en artsen die daar ook hun uiterste best doen.

Lockdown

Extra drukte de dag voor lockdown bij de supermarkt, drukte bij de banken, cambio’s, pinautomaten, straatventers met hoge prijzen want de markten zijn al een week gesloten.  En dan is de eerste lockdown zaterdag, in april een feit. Wat hondengeblaf en een zwaarwegende stilte daalt over alle buurten. Elk etmaal alleen een politiewagen  op de hoofdweg en elk uur zowat een brommertje van een maaltijdbezorger van een restaurant, alleen die hebben nu nog dispensatie. Er bleken wel 5000 dispensatiebrieven te zijn uitgereikt door Districts Commisarissen in bepaalde districten, maar die zijn allemaal ingetrokken.

Hoofdwegen, Waterkant, straten, pleinen, sportterreinen, joggingpaden alles uitgestorven, geen dode zelfs wordt begraven of gecremeerd nu. Ook voor mensen in nood zoals zieken, gevangenen geldt, geen bezoek. Wel hebben de twee providers van de mobiele telefoonservice een gratis nummer doorgegeven waar men in spoedgevallen in heel Suriname, centraal bij de politie in Paramaribo een dispensatiebrief kan bekomen. Een Districts Commissaris van Wanica vindt het een onwerkbaar plan en is van oordeel dat de DC als hoogste functionaris in het district, in dit geval feitelijk niet erkend wordt door de politie.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedia misleiding, Coronapiek & Lock down