maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(2)

Media in actie tegen vicepresident Ronnie Brunswijk

lees ook ...

Meer klantgerichtheid en klantvriendelijkheid voor bestaansr...

Klantvriendelijkheid is niet overal te vinden in ons land. Klantgerichtheid is ook niet vanzelfsprekend bij dienstverlenende bedrijven zoals banken. Als land moet Suriname een inhaalslag maken op dit ...

In een spoedmeeting hebben de mediahuizen gisteren besloten om de vicepresident Ronnie Brunswijk en het Kabinet van de vicepresident te boycotten. De boycot is ingegaan om 00.00u en zal twee maanden duren. Dit is een besluit van de media en de Vereniging van Journalisten nadat Jason Pinas mishandeld is door veiligheidsmannen van Brunswijk, omdat hij een foto van de vicepresident heeft gemaakt.

Brunswijk zal twee maanden lang uit de publiciteit worden gehaald. Niets van hem zal in de Surinaamse pers verschijnen. Journalisten zullen de ruimte verlaten als hij aan het woord is tijdens ontmoetingen.

De democratie en de persvrijheid in het land zijn aangetast. Dit moet duidelijk afgewezen worden. Men heeft niet geschroomd om dit met Jason Pinas te doen, en het is niet bekend hoe men verder te werk zal gaan met mediawerkers. Journalisten vinden dit heel ernstig. “Nu heb je een mishandeling, een andere keer wordt het de dood,” werd de zaak duidelijk gemaakt.

De media staan versteld over de ‘nietszeggende’ verklaring van de regering en de vicepresident, die zich nog steeds niet publiekelijk heeft verontschuldigd aan de journalist in kwestie, en eigenlijk ook het volk van Suriname. Integendeel, hij heeft zijn handen in onschuld gewassen door de schuld te schuiven op de veiligheidsmannen, omdat  die hebben gehandeld. Dit alles maakt dat de journalisten geen vertrouwen meer hebben in de vicepresident en het instituut van de vicepresident.

Organisaties en politieke partijen hebben kenbaar gemaakt dat ze het voorval betreuren. Journalisten merken op, dat het ook iedere keer weer afgedaan wordt met “wij betreuren het”. Strafrechtelijke gevolgen zijn gewenst bij  het geval van Pinas.

De journalisten eisen, dat de beelden van het parlement en de omgeving van het gebouw worden vrijgegeven, zodat ook eenieder kan zien wat Pinas is overkomen.

De politie heeft de SVJ laten weten, dat de mobiele telefoon van Pinas op het politiebureau aan de Keizerstraat is afgegeven en daar mag worden opgehaald. Eerder hebben twee mannen Pinas thuis bezocht en geprobeerd de telefoon af te staan. Hij weigerde het in ontvangst te nemen, omdat hij aangifte had gedaan bij de politie.

De SVJ zal de internationale organisaties waar Suriname lid van is op de hoogte van deze zaak stellen. President Santhoki  zal officieel op  de hoogte worden gesteld, van deze mishandeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedia in actie tegen vicepresident Ronnie Brunswijk