donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Media Collectief en regering hebben oor voor elkaar

lees ook ...

SU zwaar getroffen door rijke landen – Borstkanker; vo...

- Suriname wordt zwaar getroffen door monetaire maatregelen van rijke landen - Borstkanker komt meest voor bij Afro-Caribische vrouwen van  40 tot 50 jaar - Nieuwe schoolsysteem: steeds meer kindere...

Vrijdag zijn het Media Collectief en de regering aan tafel geweest. Dinsdag diende de groep een protestbrief in bij de president. De regering wil rekening houden met wat de bundeling van journalisten en mediawerkers naar voren heeft gebracht, en zich inzetten om tegemoet te komen aan de wens van de verslaggevers. Media Collectief is in het onderhoud in gesprek geweest met Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Ramdin geeft te kennen dat hij kan sympathiseren met wat in de brief staat en dat er  nog een officiële reactie van de president komt. Het Media Collectief, een bundeling van journalisten en mediawerkers, keurt  de gang van zaken  tijdens de regeringspersconferenties  en de algemene informatieverschaffing door de regering af.

Ivan Cairo is woordvoerder van de groep, en wordt  ondersteund door Vishmohanie Thomas. Hij  gaf commentaar op de inrichting van de regeringspersconferenties, het functioneren van de conferencier,  en het niet geven van concrete antwoorden op vragen, de informatieverstrekking vanuit met name de Communicatie Dienst Suriname(CDS) en het bureau Volkscommunicatie.

Accreditatie van de media en journalisten kwam ook  ter sprake. Achaibersing en Ramdin zijn van mening dat er meer professionalisering van het beroep moet komen. “Iedereen kan zich tegenwoordig journalist noemen”, volgens Ramdin. Accreditatie van de media vindt ook Cairo belangrijk.  Samen met de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) zal nagegaan worden hoe de accreditatie moet geschieden.

Het is internationaal gangbaar, dat media geaccrediteerd zijn. “Met het accreditatiesysteem kan gewerkt worden aan professionalisering van de nieuwsgaring en kwaliteit van het nieuws welke geboden wordt aan de samenleving”, volgens het collectief. Ramdin vindt dat dit proces gauw op gang moet komen.

Het Media Collectief is positief gesteld over de reactie van de regering, en constateert dat de regering van haar zijde de communicatie wil verbeteren. Minister Ramdhin wil zelfs trainingen voor regeringsleden in het omgaan met de pers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedia Collectief en regering hebben oor voor elkaar