zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Medewerkers voltooien succesvolle training in sociale vaardigheden en werkethiek

lees ook ...

Verhoging Entry Fee leidt tot verontwaardiging bij Surinaams...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit haar verontwaardiging over het eenzijdige besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking om he...

Dertien medewerkers van het onderdirectoraat Arbeidsmarkt van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) hebben met succes de training “Sociale vaardigheden en werkethiek” afgerond. Deze training, georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), vond plaats op 21 februari 2024, waarbij minister Steven Mac Andrew enkele certificaten uitreikte na een motiverende toespraak.

De bewindsman benadrukte het belang van deze training, verwijzend naar zijn eigen ervaring toen hij als werknemer begon bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij. Hij gelooft dat de training de onderlinge samenwerking en communicatie met de samenleving zal bevorderen, vooral met werkgevers en werkzoekenden. Minister Mac Andrew erkende echter ook de noodzaak van meer vaktechnische training voor het personeel en beloofde te blijven zoeken naar mogelijkheden om dit te bieden.

Daarnaast wees de minister op het aanbod van vaktrainingen voor de samenleving vanuit verschillende werkarmen van het ministerie, waaronder de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Hij benadrukte het belang van training als de eerste stap om uit armoede te komen en noemde het trainen van individuen om succesvol de arbeidsmarkt te betreden als werknemer of zelfstandige micro-ondernemer.

Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt, sprak haar tevredenheid uit over haar personeel en benadrukte het belang van voortdurende training en bijscholing om te blijven groeien. Ze hoopte dat de verworven vaardigheden zouden bijdragen aan de vooruitgang op het werk en de onderlinge samenwerking zouden versterken.

De directeur van SPWE, Etienne Etman, moedigde de geslaagden aan om de opgedane kennis toe te passen met passie in hun dagelijkse werk. Karen Peroti, consulent bij de SPWE en coördinator van de training, was tevreden over de participatie en motivatie van de geslaagden. De activiteit werd afgesloten met een evaluatie, waarbij de trainer Sanjay Debipersad de deelnemers aanmoedigde om hun kennis toe te passen en te streven naar succes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedewerkers voltooien succesvolle training in sociale vaardigheden en werkethiek