vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Medewerkers Surpost al 3 jaar geen salarisverhoging

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

Een vijftigtal radeloze medewerkers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) toog 19 juli jongstleden naar het Kabinet van de Vice-President, om hun misnoegen te uiten over de wantoestanden binnen het bedrijf. Daarbij boden zij Vice-President Ronnie Brunswijk een petitie aan. Het personeel is sedert 5 juli 2021 in beraad.

De werknemers maakten de VP kenbaar dat zij zijn bedreigd met de toepassing van ‘no work, no pay’, wat volgens hen ertoe zal zorgen dat zij nog dieper in de problemen zullen raken en overhandigden hem een petitie waarin hun pijnpunten waren opgenomen. Een belangrijk aandachtspunt daarin, is de rechtspositie van de medewerkers.

Ook hebben zij de koopkrachtversterking die sinds 2017 aan de ambtenaren is toegekend, niet gekregen. Ook in 2020 en 2021 bleef een salarisverhoging uit. Het personeel eist een salarisverhoging van gemiddeld SRD 1580 en een aanpassing van de secundaire voorwaarden met 470 procent op basis van de inflatiecorrectie.

De Vicepresident nam de petitie in ontvangst en bedankte de werknemers voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij beloofde direct actie te zullen ondernemen door hun situatie met de president te bespreken en de aandacht van de minister van Financiën en Planning hiervoor te vragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedewerkers Surpost al 3 jaar geen salarisverhoging