zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Medewerkers SBB nogsteeds in staking

lees ook ...

Global warming voorbij, nu Global boiling

De first lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, is momenteel in New York, waar zij deelneemt aan enkele bijeenkomsten. Dit doet zij op uitnodiging van diverse organisaties. Ook ...

Sinds 5 juli heeft Het personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) alle werkzaamheden stilgelegd. Zij hebben namelijk een schrijven gericht naar de directie met 6 punten die volgens hun moeten worden afgerond en opgelost alvorens zij het werk hervatten. 

Eén van de aangehaalde punten heeft te maken met de collectieve arbeidsovereenkomst (cao), welke al maanden geleden ter sprake is gebracht.  Daarnaast wachten medewerkers al sinds 2010 op eventuele promoties.

Dino Souprayen, voorzitter van de Bond Personeel SBB (BPSBB), zegt dat het actiemodel inhoudt dat alle werkzaamheden worden stilgelegd totdat de zaken zijn opgelost. Er is geen enkele afdeling van SBB vrijgesteld.

Het bondsbestuur onder leiding van Souprayen pleit naast het cao ook al geruime tijd voor een geschikt loonstructuur. Er is ook onduidelijkheid over het pensioenplan van het personeel, omdat SBB pas in 2014 aansloot bij het Algemeen Pensioenfonds (APF).

De bond werd een dag voor het ultimatum van 5 juli uitgenodigd voor een bespreking over de cao, maar zij namen geen genoegen met wat er werd voorgesteld en willen dat de onderhandelingen eindelijk worden afgerond.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedewerkers SBB nogsteeds in staking