donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Loopbrug Plutostraat gerenoveerd en opgeleverd

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

De loopbrug tussen de Pluto- en de Toekanstraat is gerehabiliteerd en opgeleverd op dinsdag 10 mei jongstleden, waarbij minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost de oeververbinding officieel in gebruik namen.

De districtscommissaris gaf aan dat in het ressortplan dat is voortgevloeid uit hoorzittingen, was opgebracht dat de brug in zeer deplorabele staat verkeerde en er acuut gevaar bestond. Hij heeft als burgervader meteen prioriteit gegeven aan het renoveren van de brug. Deze situatie werd doorgespeeld aan de ministers van ROS en Openbare Werken (OW) die groenlicht gaven, waarna het werk samen met de afdeling Bruggen van OW en de civieltechnische unit van het districtscommissariaat is gestart.

Bij houtmarkt MO & MO kon het benodigde materiaal tegen een zeer gereduceerde prijs betrokken worden. Hierdoor kon de constructie, die volgens de burgervader aanvankelijk erg duur zou uitvallen, voor de helft van het bedrag gerealiseerd worden. Hij geeft aan dat er met basralocus van hoogwaardig materiaal gebruik is gemaakt. “De brug heeft een lange levensduur en is gemaakt voor de komende jaren”, voegt dc Bhola eraan toe. De oeververbinding is ruim 25 lang en behalve de planken voor het rijvlak, moesten ook de leuningen vervangen worden.

De burgervader is ingenomen met het resultaat. Hetzelfde concept van samenwerken, ook met de betrokkenheid van de gemeenschap zal gehanteerd worden bij het uitvoeren van andere projecten binnen de vijf ressorten van Paramaribo Noord-Oost. “We proberen in de vijf ressorten zo snel als mogelijk en in een hoge mate van creativiteit dit soort projecten uit te voeren”, aldus de burgervader.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoopbrug Plutostraat gerenoveerd en opgeleverd