donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Medewerkers kinderdagverblijven en peuterscholen worden getraind

lees ook ...

Nederland heeft Suriname gebruikt voor eigen financieel gewi...

Eenheid vanuit Suriname is noodzakelijk om in het kader van het slavernijverleden erkenning, excuses en herstel te bewerkstelligen. Bij de herdenking van Reperations Day in Suriname dit jaar op 8 okto...

Peuterleidsters van negen kinderdagverblijven in Wanica zijn in juni van start gegaan met de training in het educatief programma ‘Play, discover & learn’. Het is een intensieve training die in september wordt afgerond, waarbij directe implementatie plaatsvindt binnen het kinderdagverblijf. 

Play, discover & learn is ontwikkeld door Saga Interproject en wordt ondersteund door Unicef Suriname. Saga Interproject is ook bekend van de Prey Skoro voorscholen en de educatieve mediasites Basic Learning4kids die zij onder haar beheer heeft.

Het programma Play, discover & learn bestaat uit twee delen: een stimulatieprogramma voor peuters en een Parenting Program voor ouders. Het stimulatieprogramma versterkt de medewerkers van de kinderdagverblijven/ peuterscholen in het gericht stimuleren van de kinderen. Het Parenting Program is gericht op het versterken van de driehoek kind-ouder-leidster, zodat vroege stimulatie/leren/opvoeding via het Kinderdagverblijf en thuis nauw op mekaar zijn afgestemd.

“Wij willen de peuters in deze belangrijke fase van hun leven versterken, zodat ze een goede start maken op de basisschool” Daarnaast krijgen de leidsters vaardigheden hoe zij de ouders het best kunnen coachen en begeleiden, zegt Yvonne Karels-Helslijnen, programma-manager van Saga.

Het curriculum kent negen thema’s en het eerste deel bestaat uit 30 verschillende lessen. Elke les begint met een educatieve film en heeft opdrachten voor de peuters. Voor de uitvoering van het curriculum heeft elk kinderdagverblijf een beamer en laptop gekregen.

Joan Nibte, directeur van ‘Urazo oppas en peuterschool’ zegt: “Deze training heeft ons veel geleerd over hoe wij meer uit onze peuters kunnen halen door ze op hun eigen niveau te stimuleren. Elke zaterdag ben ik paraat en wil niets missen. Het is echt een interessante training en programma!”

Met Unicef als samenwerkingspartner ontwikkelt Saga Interproject verschillende educatieve programma’s voor de voorschoolse leeftijd. Deze training is een pilot en er worden meerdere kinderdagverblijven per district getraind. Voor de groep die nu getraind wordt, komt er een nascholingstraject om de kennis op peil te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedewerkers kinderdagverblijven en peuterscholen worden getraind