vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Medewerkers delen ervaring klimaattop met Bureau VIDS

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Medewerkers van Bureau VIDS, Shylina Lingaard en Ivana Vincke, hebben onlangs een presentatie gehouden over hun participatie aan de 27ste klimaattop in Sharm-El-Sheikh, Egypte. Zij hebben daarbij hun ervaring gedeeld met de overige medewerkers van Bureau VIDS. Een belangrijk standpunt dat benadrukt moet worden, is dat Inheemse rechten collectief en internationaal erkend zijn.

Het is van belang om ook in het klimaatverdrag volledige en effectieve participatie te hebben van Inheemse gemeenschappen, waaronder Inheemse jongeren en vrouwen. Er wordt eveneens opgeëist, voor directe deelname aan de totstandkoming van nieuwe financieringsmogelijkheden, die toegankelijk moeten zijn voor Inheemse volken uit alle regio’s en ecosystemen.

Dit omdat Inheemse gemeenschappen wereldwijd de effecten van klimaatverandering zwaar ervaren, ondanks zij altijd als beschermers van de natuur worden beschouwd, maar vaak genoeg worden overgeslagen bij beleidsprocessen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedewerkers delen ervaring klimaattop met Bureau VIDS