donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(2)

Medewerkers Berg en Dal Resort in actie

lees ook ...

VP reikt bereidverklaringen uit

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op 01 december jongstleden bereidverklaringen voor een stuk grond uitgereikt aan onder andere leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijst...

Vrouwen, die in Berg en Dal Resort werken, komen over het algemeen uit de omliggende dorpen. Volgens hen heeft het bedrijf een belangrijke toelage  van ruim 60 procent van hun salaris niet aan hen uitgekeerd, omdat zij bedenktijd hebben gevraagd ten aanzien van het covid-19 vaccin.  “Wij zijn ook pas afgelopen week door een arts geïnformeerd over de vaccins”, zegt Syldha Pansa.

Pal bij de ingang van het resort houden de ontevreden medewerkers protestborden omhoog. ‘Moderne slavernij’, ‘Slechte communicatie’, ‘Wij willen verhoging’ stond  op de borden die ontevreden medewerkers van Berg & Dal Resort omhoog hielden.

De afdelingen housekeeping, garden, restaurant en keuken konden door de actie nauwelijks functioneren. Pansa werkt al dertien jaren bij het bedrijf en verdient  slechts SRD 1.500,- per maand. “We worden behandeld als slaven, de maat is echt vol. Wij vertrekken elke dag tegen vijf uur in de ochtend van huis om pas na zes uur ‘s middags weer terug te keren voor zo een hongerloontje “, uitte zij haar frustratie.

De arbeiders zeggen dat het bedrijf weigert hen loonsverhoging toe te kennen en  geen vakbond erkent. “Wij probeerden eerder via Robby Berenstein van C-47 een bond op te richten, zonder resultaat.”

Resortmanager Ryan Markiet van het bedrijf, wil nog niet reageren. “Ik wacht instructies van de eigenaar ‘Kersten Holding’ af, dan pas kan ik met de pers spreken”, legt hij uit.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMedewerkers Berg en Dal Resort in actie