woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Mededeling KPS ivm met de Avond Vierdaagse

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

Het Korps Politie Suriname (KPS) doet een beroep op zowel de wandelaars als de toeschouwers van de aankomende Avond Vierdaagse om zich te houden aan de bevelen en instructies van de politieambtenaren, die belast zullen zijn met het vlot en veilig doen verlopen van deze wandelactiviteit.

Aan rij- en voertuigbestuurders wordt gevraagd om ook mee te werken aan de vlotheid en de veiligheid op de wegen, vooral op de wegen waar de wandelaars zullen lopen en waar meestal grote groepen toeschouwers zich bevinden. Verwacht wordt dat de bestuurders zich stipt zullen houden aan de bevelen, aanwijzingen en instructies van de politie en indien mogelijk de straten waarover er gelopen zullen worden zo veel als mogelijk te vermijden.

Daarnaast moeten de groepsleiders erop toezien dat hun deelnemers zich netjes gedragen en geen alcoholhoudende dranken en drugs gebruiken tijdens het wandelen. Zorgt u ook ervoor dat onzedelijk handelen bij het dansen en zingen wordt nagelaten. Aan zowel de actieve als passieve deelnemers en het publiek wordt gevraagd op hun gedrag te letten en af te blijven van drugs en alcoholgebruik.

Aan de jeugdigen wordt gevraagd te letten op hun gedrag en zich niet te laten verleiden tot het plegen van handelingen die niet mogen of waar ze later spijt van gaan hebben. Ouders zorgt u ervoor dat uw fietsende minderjarige kinderen zich onder uw begeleiding verplaatsen op de openbare wegen, aangezien deze jeugdigen veelal niet bekend zijn met de verkeersregels. Schade aangericht door deze jongeren zal onverhoopt worden verhaald op de ouders en of verzorgers.

Aan ouders en/ of verzorgers wordt gevraagd erop toe te zien dat hun kinderen niet langer dan nodig over straat zijn en dat zij na de AVD direct huiswaarts keren. Op organisatoren van ‘after parties’ doet het KPS een dringend beroep om geen jeugdigen toe te laten tot deze evenementen.

Tot slot vraagt de politie aan zowel de actieve- als de passieve deelnemers om zich beschaafd te gedragen op of langs de openbare wegen en geen leuzen te gebruiken of opmerkingen te maken die beledigend zijn voor anderen. Respect krijgt u door respect te geven. Het KPS wenst een ieder voor de rest veilige en sportieve wandel dagen toe

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMededeling KPS ivm met de Avond Vierdaagse