donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
4.7
(3)

MDS stelt samenleving gerust: Geen paniek over weersomstandigheden

lees ook ...

Rijstvelden Nickerie kampen met rattenplaag

Nickerie wordt weer geplaagd door ratten. Deze keer is de concentratie in de rijstvelden. Rijstboeren klagen steen en been. Het blijkt een wereldprobleem te zijn, in vooral landbouwgebieden. De aanhou...

De Meteorologische Dienst Suriname (MDS) stelt de samenleving gerust over de weersomstandigheden. “Er is helemaal geen reden tot paniek,” geeft het waarnemend hoofd van de MDS, Radjkoemar Nanda, aan. De informatie die in de media is verschenen over een grote tropische depressie, die het weer van Suriname sterk zal beïnvloeden, zou volgens hem niet juist zijn. Het bericht is ook niet afkomstig van de meteorologische dienst, zegt hij.

“Wij monitoren dat systeem en alle andere systemen die langs ons gebied gaan vanuit het oosten naar het westen toe. We gaan wel buien krijgen. Licht tot matig. Het gaat bewolkt zijn. Wij zien dat de meeste activiteiten richting Guyana, Venezuela en boven de oceaan plaatsvinden.”

Hij zegt verder dat er sprake is van een tropische cycloon die zich mogelijk vanavond of mogen kan ontwikkelen tot een storm, maar dan is ons gebied bevrijd. Gebieden van de bovenwindse eilanden kunnen de effecten hiervan ervaren.

Er was gisteren wel een hoge mate van neerslag (65 mm) gemeten in Djoemoe, in het stuwmeergebied. De desbetreffende golf bevindt zich momenteel voor Guyana, Suriname zal daarvan landinwaarts geen invloeden merken.

“Op zee zijn er wel hevige windstoten. Er zijn golven van 4 meter hoog geregistreerd. Via de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zijn vissers reeds gealarmeerd”, zegt Nanda. Hij garandeert dat bij een alarmerende situatie, de dienst de samenleving tijdig zal waarschuwen “Let wel, de bronvermelding zal dan de Meteorologische Dienst Suriname zijn.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMDS stelt samenleving gerust: Geen paniek over weersomstandigheden