woensdag 24 april 2024
28 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Maxima bezocht Defensie Para School en maakte tandemsprong

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

Koningin Máxima heeft  Defensie Para School (DPS) in Breda vereerd met een bezoek. Zij kreeg een rondleiding, en waagde daarna de tandemsprong. Jaarlijks worden hier honderden militairen opgeleid tot parachutespringers vanaf 2008. Deze zijn manschappen van het Korps Commandotroepen, het Korps Mariniers en de Luchtmobiele Brigade.

De koningin Máxima werd kundig vastgemaakt aan een ervaren parachutist. Hij heeft haar eerst gerustgesteld. Ze sprongen samen en daalden kort daarna samen neer op een grasveld. De koningin heeft keurig de instructies opgevolgd.

“Parachutespringen is nooit zonder risico,” zegt landmachtwoordvoerder Sjaak van Elten. Hij vindt het, “Hartstikke stoer dat ze dit doet”.

“Ik moest echt tegen mezelf zeggen: je moet nog ademhalen. Het was heel spannend. En natuurlijk word je zenuwachtiger naarmate het moment nadert”, zegt zij. Máxima deed dit om de mannen en vrouwen van Defensie een hart onder de riem te steken, en even hun omstandigheden te proeven.

De prinsessen vroegen zich af als ’mammie’ echt zeker was van de sprong. „Maar waarom ook niet!?”, zegt de zij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaxima bezocht Defensie Para School en maakte tandemsprong