dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Matta plant voortaan ook markoesa

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

Het  inheemse dorp Matta in Para heeft  besloten om ook markoesa te planten. De traditionele gewassen zijn cassave en ananas. “Er is als aanzet al één hectare beplant”, aldus waarnemend kapitein Wendeline Sabajo, de initiatiefnemer.

Ook in dit gebied zijn de negatieve  gevolgen van de pandemie financieel aanwezig. De gemeenschap zag het inkomen drastisch verminderen. Enkelen moeten het nu doen zonder baan. De markoesateelt moet bijdragen aan de zelfredzaamheid.

Er zijn reeds onderhandelingen met een ondernemer, om er een fabriek op te zetten, waardoor het Braziliaanse soort dat geteeld wordt verwerkt kan worden. LVV is ook geraadpleegd, en deze is ingenomen met het initiatief. “Gevraagde ondersteuning wordt zeker geboden binnen de beperkte mogelijkheden van de overheid”, zegt bewindsman Parmanand Sewdien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMatta plant voortaan ook markoesa