zaterdag 24 september 2022
33.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Matta plant voortaan ook markoesa

lees ook ...

President asks diaspora in US to commit to Suriname

President Chan Santokhi has called on the Surinamese diaspora in the United States of America to help rebuild her country of origin. On Monday during his visit to New York, where he will attend the 77...

Het  inheemse dorp Matta in Para heeft  besloten om ook markoesa te planten. De traditionele gewassen zijn cassave en ananas. “Er is als aanzet al één hectare beplant”, aldus waarnemend kapitein Wendeline Sabajo, de initiatiefnemer.

Ook in dit gebied zijn de negatieve  gevolgen van de pandemie financieel aanwezig. De gemeenschap zag het inkomen drastisch verminderen. Enkelen moeten het nu doen zonder baan. De markoesateelt moet bijdragen aan de zelfredzaamheid.

Er zijn reeds onderhandelingen met een ondernemer, om er een fabriek op te zetten, waardoor het Braziliaanse soort dat geteeld wordt verwerkt kan worden. LVV is ook geraadpleegd, en deze is ingenomen met het initiatief. “Gevraagde ondersteuning wordt zeker geboden binnen de beperkte mogelijkheden van de overheid”, zegt bewindsman Parmanand Sewdien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMatta plant voortaan ook markoesa