zondag 19 september 2021
30.5 C
Paramaribo
20.1 C
Amsterdam
0
(0)

Matta plant voortaan ook markoesa

lees ook ...

SRD 700 extra voor ambtenaren

Er is overeenstemming bereikt tussen de regering en samenwerkende vakbonden, waaronder de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) in het tegemoetkomen van de werkende klasse. Boven de huidige koo...

Het  inheemse dorp Matta in Para heeft  besloten om ook markoesa te planten. De traditionele gewassen zijn cassave en ananas. “Er is als aanzet al één hectare beplant”, aldus waarnemend kapitein Wendeline Sabajo, de initiatiefnemer.

Ook in dit gebied zijn de negatieve  gevolgen van de pandemie financieel aanwezig. De gemeenschap zag het inkomen drastisch verminderen. Enkelen moeten het nu doen zonder baan. De markoesateelt moet bijdragen aan de zelfredzaamheid.

Er zijn reeds onderhandelingen met een ondernemer, om er een fabriek op te zetten, waardoor het Braziliaanse soort dat geteeld wordt verwerkt kan worden. LVV is ook geraadpleegd, en deze is ingenomen met het initiatief. “Gevraagde ondersteuning wordt zeker geboden binnen de beperkte mogelijkheden van de overheid”, zegt bewindsman Parmanand Sewdien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMatta plant voortaan ook markoesa