donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Matoekoe herdacht vrijdag 35-jarig bestaan in moeilijke tijden

lees ook ...

Ambassadeur Han Jing prijst nauwe samenwerking tussen China ...

Ambassadeur Han Jing, die onlangs zijn driejarige termijn als Chinese ambassadeur in Suriname heeft afgesloten, sprak vol lof over de nauwe samenwerking tussen China en Suriname. Tijdens een afscheids...

Heilpedagogisch Centrum Matoekoe herdacht vrijdag jongstleden haar 35-jarig bestaan. Net als andere opvanginstellingen ontvangt Matoekoe steeds minder donaties, waardoor men kampt met financiële problemen, ondanks de overheid ondersteunt met een subsidie. Het bestuur heeft plannen om de situatie aan te pakken.

 “Ons grootste probleem is het financieel aspect, we weten dat Suriname zich in een moeilijk parket bevindt, dus de subsidies die we van de overheid krijgen zijn niet voldoende”, zegt Urwin Holband die bestuurslid is van deze instelling.

Toch wist de organisatie met haar pupillen vrijdag het 35-jarig bestaan  te vieren en de pupillen een leuke dag te bezorgen in het Clevia Park.  Voor de kinderen werd het feest gevierden met muziek, dans en creatieve activiteiten. Ze hebbben flink genoten van de mogelijkheden, die het park biedt zoals veel groen, een zwembad en boten die varen op het water. Boetseren met klei, schilderen, tekeningen inkleuren, onder begeleiding van kunstenaars George Struikelblok en Angela Salmo hoorden tot de activiteiten.

Salmo is ook bestuurlid van Matoekoe. “Wat je alvast kan doen is proberen zelfvoorzienend te zijn”, volgens haar. “We hebben genoeg grond dus willen we die zoveel mogelijk gebruiken. Verschillende bedrijven hebben daarnaast plantenbakken aan ons geschonken”. Een moestuin en een omrastering om loslopende koeien buiten het terrein te houden horen verder tot de plannen.

Men wil door zelfvoorzienend te zijn, minder uitgeven, een deel van de oogst verkopen, en de mogelijkheid daarnaast aangrijpen om de pupillen te leren planten, bemesten en planten verzorgen. De opbrengst zal ook het begeleidend personeel moeten betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMatoekoe herdacht vrijdag 35-jarig bestaan in moeilijke tijden