woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Matoekoe herdacht vrijdag 35-jarig bestaan in moeilijke tijden

lees ook ...

Bewustwordingscampagne CRPD zet zich voort op scholen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) hebben op woensdag 24 mei 2023 de bewustwordingscampagne over de Conventie voor de Rec...

Heilpedagogisch Centrum Matoekoe herdacht vrijdag jongstleden haar 35-jarig bestaan. Net als andere opvanginstellingen ontvangt Matoekoe steeds minder donaties, waardoor men kampt met financiële problemen, ondanks de overheid ondersteunt met een subsidie. Het bestuur heeft plannen om de situatie aan te pakken.

 “Ons grootste probleem is het financieel aspect, we weten dat Suriname zich in een moeilijk parket bevindt, dus de subsidies die we van de overheid krijgen zijn niet voldoende”, zegt Urwin Holband die bestuurslid is van deze instelling.

Toch wist de organisatie met haar pupillen vrijdag het 35-jarig bestaan  te vieren en de pupillen een leuke dag te bezorgen in het Clevia Park.  Voor de kinderen werd het feest gevierden met muziek, dans en creatieve activiteiten. Ze hebbben flink genoten van de mogelijkheden, die het park biedt zoals veel groen, een zwembad en boten die varen op het water. Boetseren met klei, schilderen, tekeningen inkleuren, onder begeleiding van kunstenaars George Struikelblok en Angela Salmo hoorden tot de activiteiten.

Salmo is ook bestuurlid van Matoekoe. “Wat je alvast kan doen is proberen zelfvoorzienend te zijn”, volgens haar. “We hebben genoeg grond dus willen we die zoveel mogelijk gebruiken. Verschillende bedrijven hebben daarnaast plantenbakken aan ons geschonken”. Een moestuin en een omrastering om loslopende koeien buiten het terrein te houden horen verder tot de plannen.

Men wil door zelfvoorzienend te zijn, minder uitgeven, een deel van de oogst verkopen, en de mogelijkheid daarnaast aangrijpen om de pupillen te leren planten, bemesten en planten verzorgen. De opbrengst zal ook het begeleidend personeel moeten betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMatoekoe herdacht vrijdag 35-jarig bestaan in moeilijke tijden