dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
4.3
(3)

Mathoera maakt Guyanese ambassadeur duidelijk: “Uitspraken Jagdeo onverantwoord “

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Minister Krishna Mathoera van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ad-interim, heeft de ambassadeur van Guyana, Keith George, donderdag, ontboden. Dit, naar aanleiding van uitspraken die gedaan zijn door Guyanese regeringsfunctionarissen met betrekking tot de kwestie van de illegale Guyanese vissers in Surinaamse wateren.

De minister heeft tijdens de bespreking de uitspraken van de vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, bestempeld als te zijn onverantwoordelijk, niet diplomatisch en welke niet in lijn zijn met de geest van de samenwerking als buurlanden. Verder gaf de minister aan dat de uitspraken onnodige druk op de relatie leggen, omdat beide ministers van Buitenlandse Zaken drukdoende zijn om zaken te bespreken.

Minister Mathoera communiceerde verder het regeringsstandpunt dat de uitspraken van de vicepresident als een onvriendelijke daad worden beschouwd die volledig in contrast is met de goede betrekkingen tussen de beide staatshoofden.

Verder is er tijdens deze ontbieding een beroep gedaan op de vicepresident van Guyana om de diplomatieke inspanningen af te wachten en zich te onthouden van verregaande publieke uitspraken omtrent deze kwestie, die thans aan de orde zijn tussen de beide landen.

De ambassadeur van Guyana in Suriname, zal de boodschap van de ad interim minister van BIBIS, overbrengen aan de president van Guyana.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMathoera maakt Guyanese ambassadeur duidelijk: “Uitspraken Jagdeo onverantwoord “